Rökförbud på nätet orsakar proteststorm

Enligt uppgift skall rökning komma att förbjudas på alla chattrum och sajter på internet från och med nästa månad. Nyheten kommer samtidigt som allt fler börjar oroa sig över att amerikanarna försöker prånga ut sina normer och värderingar även på nätet.

Protester har börjat droppa in till internetleverantörerna, i takt med att nyheten sprider sig som en löpeld över de digitala nätplantagerna. ”Jag kanske måste sluta,” säger Jerry Niklasson från Den ironiska lungan, en intresseförening för rökare. ”Vem hittar på nåt sånt?”

Dr Anna Jönsson, professor i applicerad kosmetik vid Socialstyrelsen, applåderar förslaget och tycker att det är på tiden att nattsurfare börjar inse verkligheten bakom virtuell tjära. ”Alltså, liksom,” säger hon bestämt. ”Dessa personer tänder sina cigaretter bara sådär alltså, utan att tänka på hälsan hos alla smygsurfare och chattare. Det är bara så himla råtaskigt.” Hon tillägger också, och citerar en kommande studie: ”Det finns ju typ forskning och sånt.”

Niklasson intygar snabbt att Den ironiska lungan kommer att kräva en offentlig utredning. ”Och det är bara början,” konstaterar han. ”Vi kommer att mobilisera hela internet mot denna förmyndarlagstiftning. Om vi får ihop tillräckligt mycket folk kommer tillverkarna kanske börja leverera askfat i glas som standard med nya datorer.”

Ansvariga på IBM och HP gick igår kväll inte att nå för en kommentar men analytiker har noterat att både Orrefors och Kosta Boda stigit kraftigt på börsen.

Tobaksbolag stämmer livstidsrökare

Schwartz AB, som tillverkar cigarettmärkena Camel, Blend och Prince, meddelade idag att bolaget kommer att väcka åtal mot Torsten Petersson. Peterssons läkare informerade honom nyligen

error: Innehållet är skyddat!