Italienska läkare rekommenderar sju glas pastavatten varje dag

I ett offentligt uttalande från sjukhuset Policlinico i Milano påminner man idag om att man trots det kalla vädret under vintermånaderna bör komma ihåg att hålla sig tillräckligt hydrerad genom att dricka minst sju glas pastavatten per dag.

I uttalandet konstateras vidare att pastavatten, den grumliga vätska som blir över efter att man har kokat en kastrull med spaghetti, kan avnjutas både varmt och kallt utan att dess näringsvärde påverkas.

Dr Emilio Vespucci, chefsnutritionist på sjukhuset, beskriver resonemanget bakom uttalandet.

”Det finns så många myter och legender om pastavatten och hur mycket man egentligen behöver. Som att pastavatten som görs av linguini är sämre än vatten som görs av spaghetti eller att du kan få allt pastavatten du behöver bara från pastakaffe. Vi ville verkligen ställa saker och ting till rätta en gång för alla.”

Vespucci bekräftade att den grumliga lösningen, som bestod av upplöst durummjöl i vatten, innehöll viktig stärkelse som behövdes för att förtjocka kroppen så att den fick en lyxig och silkeslen munkänsla.

”Men ärligt talat är sju glas mer en riktlinje. Det handlar mindre om att nå siffran än att komma ihåg att regelbundet dricka vatten”, säger Vespucci.

”Sju glas är till exempel bra för en genomsnittlig person, men om du regelbundet ägnar dig åt ansträngande aktiviteter som att ro en gondol eller trampa en gatuorgel behöver du dubbelt så mycket.”

För de många människor som kämpar för att konsumera alla nödvändiga 3,7 liter av den stärkelserika matlagningsvätskan och som tycker att den är intetsägande i jämförelse med de populära kolsyrade läskedryckerna, ger Dr Vespucci några praktiska råd.

”Prova att lägga till smakförstärkare som en citronskiva, gurkskivor eller några bitar parmesan i vattnet för att göra upplevelsen roligare och mindre utmanande.”

Vid tryck lovordade dr Vespucci ytterligare fördelarna med en balanserad kost som består av livsmedel från alla fyra ostgrupper.

[social_warfare]

Verkligen överskattat att bli gammal

De gyllene åren är egentligen inte så gyllene, visar ny forskning. Tvärtemot är ålderdomen övervägande präglad av bitterhet, smärtsamma sjukdomar och död. Att nå en

error: Innehållet är skyddat!