Århus-hyresvärdens galna lockelsemetod: Permanent låg hyra

För att attrahera hyresgäster till de tusentals tomma hyreslägenheterna i Århus lockar hyresvärdar med allt från gratis cyklar via presentkort till mat och möbler. En går till och med så långt som att erbjuda boenden till rimliga priser.

Enligt TV 2 Nyheder hittar hyresvärdar i Århus på lite av varje för att locka hyresgäster. Vissa ger en gratis cykel till de första 100 hyresgästerna, andra dimper ett presentkort på 10 000 danska kronor för gardiner och möbler ovanpå kontraktet.

Och så har vi Sandra Meilvang. Hon har gått ett steg längre och har den galna idén att sänka hyran – inte bara i två eller tre månader för att locka hyresgäster!

En mänsklig rättighet att ha tak över huvudet

Specifikt är Sandra Meilvangs koncept att erbjuda hyresgäster anständiga bostäder till rimliga priser.

Det är ju trots allt en mänsklig rättighet att ha tak över huvudet, säger Sandra Meilvang, som anser att fördelarna med konceptet väger tyngre än nackdelarna:

Naturligtvis tjänar vi inte så mycket som alla andra som sätter priserna så högt som möjligt. De tjänar snabbt alla pengar tillbaka som de spenderar på att locka folk till att hyra deras dyra boenden. Det gör inte vi – i gengäld får vi glada hyresgäster och praktiskt taget inga klagomål.

Konkurrent: Det är klassförräderi

Medan hyresgästerna gläds över de goda boendeförhållandena möter Sandra Meilvangs koncept kritik från konkurrenter.

Detta är rent klassförräderi, enligt Ib Malberg, som just nu ger de två första månaderna gratis för att locka hyresgäster.

Vi har kämpat i flera generationer för rätten att hyra ut usla bostäder till ett överpris, och nu står fru Meilvang och säger att hon inte vill stödja detta. Maken till själviskhet får man leta länge efter, säger han och tillägger att han är rädd för att andra känner sig pressade att följa efter.

Om fler börjar med detta får vi en dominoeffekt, vilket i värsta fall innebär slutet på bostadsspekulanternas storhetstid.

error: Innehållet är skyddat!