Mer väder på väg in över Sverige

Mycket tyder på att det fortfarande är väder på väg in över Sverige. Experter spår att vädret har kommit för att stanna. Ledande nyhetsmedier kommer därför göra vädret till ett ämnesområde med en särskild redaktion.

Experter har konstaterat att det väder som under den senaste tiden påverkat Sveriges utomhusmiljö, är ett kontinuerligt fenomen som inte enbart kan spåras långt tillbaka i tiden utan även sannolikt kommer att fortsätta på obestämd tid framöver. De nyligen avslutade stormperioderna är inte enstaka fenomen utan en del av ett varierat och ibland oförutsägbart mönster.

“Vi har goda skäl att anta att vädret är här för att stanna”, menar meteorolog Torkel Snoman.

De svenska nyhetsmedierna tar tacksamt emot experternas slutsatser. TV 4:s nyhetschef, Michael Vinnbye är särskilt begeistrad:

“På grund av det sätt som vädret uppför sig är det självklart att skapa ett särskilt ämnesområde med egen redaktion. Det handlar om mycket komplexa fenomen som samtidigt är så lättsmält att herr och fru Svensson kan sitta hemma i stugorna och mysa när de tittar på väderexperternas spådomar om variationer under den kommande tiden.”

En outtömlig källa till nyhetsuppslag

Även på Sveriges Television och landet ledande dagstidningar är man positiva över tanken på väderredaktioner, som löpande följer utvecklingen i det väder som ständigt påverkar Sverige.

“Det uppenbarar sig en outtömlig källa av möjligheter att presentera ämnet och involvera tittarna”, menar nyhetschefen på SVT, Ulrika Schyffel, och avslöjar:

“Vi tänker oss att man kan ha experter i studion som analyserar vädret, hur det har varit och hur det kommer att bli. Och så kan läsarna skicka in bilder av väder de observerat och berätta anekdoter om vädret de upplevt. Ja – kanske kan vi till och med kan skicka ut en reporter för att täcka vädret – var det händer och när det händer! Det finns säkert en Stora Journalistpriset-potential dold i vädret!”


Översättning: CE översättningsbyrå

Fula djur vill också ha pengar

Pandor, hästar och hundar får allt när svenskarna skänker pengar till djurens välfärd. Nu vill fula och mindre charmiga djur som varaner och vandrande pinnar

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

error: Innehållet är skyddat!