Mer väder på väg in över Sverige

Mycket tyder på att det fortfarande är väder på väg in över Sverige. Experter spår att vädret har kommit för att stanna. Ledande nyhetsmedier kommer därför göra vädret till ett ämnesområde med en särskild redaktion.

Experter har konstaterat att det väder som under den senaste tiden påverkat Sveriges utomhusmiljö, är ett kontinuerligt fenomen som inte enbart kan spåras långt tillbaka i tiden utan även sannolikt kommer att fortsätta på obestämd tid framöver. De nyligen avslutade stormperioderna är inte enstaka fenomen utan en del av ett varierat och ibland oförutsägbart mönster.

“Vi har goda skäl att anta att vädret är här för att stanna”, menar meteorolog Torkel Snoman.

De svenska nyhetsmedierna tar tacksamt emot experternas slutsatser. TV 4:s nyhetschef, Michael Vinnbye är särskilt begeistrad:

“På grund av det sätt som vädret uppför sig är det självklart att skapa ett särskilt ämnesområde med egen redaktion. Det handlar om mycket komplexa fenomen som samtidigt är så lättsmält att herr och fru Svensson kan sitta hemma i stugorna och mysa när de tittar på väderexperternas spådomar om variationer under den kommande tiden.”

En outtömlig källa till nyhetsuppslag

Även på Sveriges Television och landet ledande dagstidningar är man positiva över tanken på väderredaktioner, som löpande följer utvecklingen i det väder som ständigt påverkar Sverige.

“Det uppenbarar sig en outtömlig källa av möjligheter att presentera ämnet och involvera tittarna”, menar nyhetschefen på SVT, Ulrika Schyffel, och avslöjar:

“Vi tänker oss att man kan ha experter i studion som analyserar vädret, hur det har varit och hur det kommer att bli. Och så kan läsarna skicka in bilder av väder de observerat och berätta anekdoter om vädret de upplevt. Ja – kanske kan vi till och med kan skicka ut en reporter för att täcka vädret – var det händer och när det händer! Det finns säkert en Stora Journalistpriset-potential dold i vädret!”


Översättning: CE översättningsbyrå

Mystisk främling ses igen!

Under gårdagen, mer precis 23:55, befann sig en tonåring från trakten i gränden bakom SF bio. Hon experimenterade med filter på sin telefon och råkande

NATO vill införa demokrati i Italien

NATO vill genomföra en militär intervention i Italien för att införa demokrati och rättsstat. Landets styrkor utgör inte något militärt hot enligt generalerna. Istället fruktar

Svenska kennelklubben kräver barnomsorg

Barnomsorg, rätt till hundens första sjukdag och valpbidrag. Det är målen för Svenska kennelklubben som förhandlat med regeringen under de senaste veckorna om att säkra

Kaninhoppning tar västvärlden med storm

Sporten kaninhoppning har blivit en världsomspännande trend. Filosofer säger att den gör människor lyckliga och kallar sporten för ”det ultimata syftet med vår existens”. När

error: Innehållet är skyddat!