Medierna ignorerar banbrytande händelse

På onsdagsmorgonen inträffade något verkligt banbrytande. Men inga journalister var på plats för att rapportera om det. Och nu är det för sent.

“Det var verkligen stort. Tidningarnas försäljningssiffror hade ökat markant men ingen fanns där för att täcka händelsen”, säger en nedtryckt Paul Rödhatt, chefredaktör på Aftonbladet. GöteborgsPostens dito, Harry H Haffa, är även han besviken över att en så viktig händelse förbisågs av tidningen.

Och sådan är bilden över hela linjen. Även hos Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, SVT, TV4 och andra svenska nyhetsmedier diskuterar man förlusten av en uppenbar Breaking News-möjlighet.

Men det är inte något att göra åt saken.

TT:s fel

Dagens Nyheters ansvariga redaktör, Jörgen Spadhe, beklagar att nyheten aldrig nämndes i några svenska medier. Men felet ligger hos nyhetsbyrån TT, menar han.

“Vi har inte fått någon teleprint (TT:s ord för nyhetstelegram om särskilt viktiga händelser, red.) om det här från TT. Så jag anser faktiskt inte att man kan klandra oss för att ha missat det.”

Men även om alla ångrar sig menar ingen av de redaktörer Dagens Dagblad talat med att det finns någon anledning att berätta om händelsen nu.

“Ingen vill läsa om något som hände i förrgår”, hörs gemensamt från mediahusen.

“Men det kan ju hända att någon veckotidning skriver om det om några månader”, kommenterar den administrativa chefen för SVT Nyheter, Henrietta Stolpe.


Översättning: CE översättningsbyrå

Familj försvunnen på Ikea

En familj på fyra personer försvann i måndags spårlöst på IKEA i Haparanda, trots varuhuskedjans pilsystem. Ikeas varuhuschef Hannu Skrufv menar att händelsen är beklaglig

Ja, CIA övervakar din Facebook-profil

Dagens Dagblad kan avslöja att CIA uppnått full åtkomst till alla svenskars Facebook-profiler. Just nu kan topphemliga agenter vara i full färd att genomsöka dina

error: Innehållet är skyddat!