Medierna ignorerar banbrytande händelse

På onsdagsmorgonen inträffade något verkligt banbrytande. Men inga journalister var på plats för att rapportera om det. Och nu är det för sent.

“Det var verkligen stort. Tidningarnas försäljningssiffror hade ökat markant men ingen fanns där för att täcka händelsen”, säger en nedtryckt Paul Rödhatt, chefredaktör på Aftonbladet. GöteborgsPostens dito, Harry H Haffa, är även han besviken över att en så viktig händelse förbisågs av tidningen.

Och sådan är bilden över hela linjen. Även hos Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, SVT, TV4 och andra svenska nyhetsmedier diskuterar man förlusten av en uppenbar Breaking News-möjlighet.

Men det är inte något att göra åt saken.

TT:s fel

Dagens Nyheters ansvariga redaktör, Jörgen Spadhe, beklagar att nyheten aldrig nämndes i några svenska medier. Men felet ligger hos nyhetsbyrån TT, menar han.

“Vi har inte fått någon teleprint (TT:s ord för nyhetstelegram om särskilt viktiga händelser, red.) om det här från TT. Så jag anser faktiskt inte att man kan klandra oss för att ha missat det.”

Men även om alla ångrar sig menar ingen av de redaktörer Dagens Dagblad talat med att det finns någon anledning att berätta om händelsen nu.

“Ingen vill läsa om något som hände i förrgår”, hörs gemensamt från mediahusen.

“Men det kan ju hända att någon veckotidning skriver om det om några månader”, kommenterar den administrativa chefen för SVT Nyheter, Henrietta Stolpe.


Översättning: CE översättningsbyrå

Försvaret köper handikappscootrar

Fordonens snabba och oförutsägbara ryck gör dem perfekt lämpade för närkamp, menar försvaret. Ett stort erkännande, menar De Handikappades Riksförbund, som ska hjälpa att träna

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

error: Innehållet är skyddat!