59-åring sänder sin första jobbrelaterade e-post

Den 59-årige Högstabon Steffen Bengtsson sände i förra veckan sitt första jobbrelaterade e-postmeddelande. Detta endast fyra timmar efter att han utfört sin första riktiga arbetsuppgift.

E-postmeddelandet, som innehöll en brådskande förfrågan om ett ordernummer, sändes av Steffen torsdagen den 10:e januari kl 13.19, kort efter att hans ekonomiansvarige projektledare, Isak Josefsson, sagt åt honom att göra det.

En något yr Steffen sa efteråt: ”Det här är helt nytt för mig. Jag känner inte ens Elsa på inköp, men ändå skickar jag oombedd e-post för att förvärva ett inköpsordernummer, vad nu det heter.” Elsa Braath svarade på Steffens e-post ungefär 24 minuter senare med ett kortfattat löfte om att återkomma till honom. Hon loggade sedan av och sände en vänlig tanke åt unge Steffen, en okänd och ännu ansiktslös medarbetare.

Steffen utvecklar sin nya relation med Elsa: ”Trots att vi aldrig träffats, delar Elsa och jag en förståelse för att marknadens överlevnad bygger på kommunikation med hjälp av en skock meningslösa akronymer och tekniskt mumbo-jumbo.”

Trots att han använt e-post i över sex år erkänner han att han aldrig använt det i en arbetsrelaterad situation. ”Men allt det där har ändrats nu. Det är precis som om folk vill att jag skall skicka en massa e-post till dem,” säger han glatt.

Steffen, vars mailsignatur innehåller sexton färger och nio olika teckensnitt, spelade sedan in ett nytt meddelande på röstbrevlådan för elfte gången.

Musikfestival för kompmusiker

Efter att orkestern tagits bort i samtliga tv-sända melodifestivaler har orkesterledaren, musikern och låtgissaren Kalle Moraeus bestämt sig för att göra en egen festival –

Reportage: Analytikernas nya vardag

I svallvågorna efter de senaste årens ekonomiska djupdykning har inte bara tiotusentals verkstadsarbetare fått se sina jobb försvinna. Även yuppienissarna på finanshusen och kostymerna på

Brädspel slår försäljningsrekord

Brädspelet ”Regering & Riksdag”, rekommenderat för spelare under sju år, har trots att det bara funnits i handeln i två veckor redan sålts i fler

Öka stressen i ditt liv

Vägra att göra något åt problem som ligger och mal. Skjut upp, grubbla och om möjligt, avstå från en del sömn på kuppen. Gör en

error: Innehållet är skyddat!