59-åring sänder sin första jobbrelaterade e-post

Den 59-årige Högstabon Steffen Bengtsson sände i förra veckan sitt första jobbrelaterade e-postmeddelande. Detta endast fyra timmar efter att han utfört sin första riktiga arbetsuppgift.

E-postmeddelandet, som innehöll en brådskande förfrågan om ett ordernummer, sändes av Steffen torsdagen den 10:e januari kl 13.19, kort efter att hans ekonomiansvarige projektledare, Isak Josefsson, sagt åt honom att göra det.

En något yr Steffen sa efteråt: ”Det här är helt nytt för mig. Jag känner inte ens Elsa på inköp, men ändå skickar jag oombedd e-post för att förvärva ett inköpsordernummer, vad nu det heter.” Elsa Braath svarade på Steffens e-post ungefär 24 minuter senare med ett kortfattat löfte om att återkomma till honom. Hon loggade sedan av och sände en vänlig tanke åt unge Steffen, en okänd och ännu ansiktslös medarbetare.

Steffen utvecklar sin nya relation med Elsa: ”Trots att vi aldrig träffats, delar Elsa och jag en förståelse för att marknadens överlevnad bygger på kommunikation med hjälp av en skock meningslösa akronymer och tekniskt mumbo-jumbo.”

Trots att han använt e-post i över sex år erkänner han att han aldrig använt det i en arbetsrelaterad situation. ”Men allt det där har ändrats nu. Det är precis som om folk vill att jag skall skicka en massa e-post till dem,” säger han glatt.

Steffen, vars mailsignatur innehåller sexton färger och nio olika teckensnitt, spelade sedan in ett nytt meddelande på röstbrevlådan för elfte gången.

Fabriksbeställningar rasar

Handelsdepartementet presenterade igår siffror som visar att svenska fabriksbeställningar rasat med hela 7,5 procent i förra månaden, vilket fick många att undra om fabriker inte

En anställds olika faser

Provanställd Kommer till jobbet i tid. Går hem lite för tidigt. Tar långa luncher utanför jobbet. Större delen av livet tillbringas fortfarande utanför jobbet. Har

error: Innehållet är skyddat!