Amerikaner irriterade över ”allt internationellt skräp” på internet

Det stora överflöd av internationella nyheter som nu finns tillgängligt på internet försvårar alltmer för amerikanerna att ignorera resten av världen, en trend som forskare säger hota en lång, stolt amerikansk tradition att bortse från allt som inte direkt rör amerikanerna själva.

”Med alla internationella tidningar och multikulturella sajter, gör internet det nästan omöjligt för den vanlige amerikanen att förbli oinformerad och apatisk,” sade Samantha Lessborn från Washington State University, som sammanställt studien. ”Amerikanerna kan visserligen fortfarande hantera det. Men nu kräver det en helhjärtad insats, till skillnad från förut då det var lika enkelt som att zappa över till en annan kanal när en nyhetsuppläsare sade ’I Sydkorea tidigare idag…”

Enligt en av deltagarna i undersökningen, 22-årige Benny Donnie från Cheyenne, Wyoming, är det inte bara nyhetsutbudet på internet som är irriterande. ”Okej, nyheterna kan jag stå ut med. Jag behöver bara stänga av Reuters nyhetsticker på datorn,” sade han. ”Men nu finns till och med söktjänster som Google tillgängliga på olika språk. Det är precis som om inte hela världen pratade engelska, helt plötsligt. Visst, grabben.”

”Jag kan förstå att det är viktigt om vi, till exempel, slår ett annat land i de Olympiska Spelen eller bombar dem eller, vilket vore det bästa, både och.” tillade Grisham. ”Men om någon colombiansk kokainkung sänker en färja full av israeliska soldater i norra Lettidonien eller Serbo-Malaysia, eller var som helst, och amerikaner inte är inblandade, vad har det med mig att göra?”

Andra deltagare i undersökningen sade att de var bestörta, inte bara över tillgången på icke-amerikanska nyheter, utan av det sätt som amerikanska nyheter rapporterades av vissa av de utländska sajterna. ”Igår, till exempel, så vann Saint Louis Rams över Atlanta Falcons i amerikansk fotboll, okej? Och jag går till London Times sajt och de nämner det inte ens,” sade Chip Pernadge från Kansas City, Missouri. ”Det är ju inte konstigt att de där idioterna förlorade kriget och var tvungna att ge tillbaka Hong Kong till Kanada.”

Företaget Net Nanny, som marknadsför ett internetfilter med samma namn, har insett att det finns möjligheter till ett helt nytt marknadssegment och har meddelat att de kommer att introducera ”NetNarrow”, en produkt helt på engelska som automatiskt sorterar bort internetsidor som verkar vara internationella. Detta går till så att programmet söker efter internationella datumformat och vissa nyckelord som indikerar irrelevanta internationella sidor. Dessa nyckelord inkluderar till exempel ”Shiite”, ”post-apartheid” och ”Bob Geldof”.

Craig Barke från Brooklyn, New York, som även han deltog i undersökningen, säger att han kommer att vara en av de första som skaffar NetNarrow. ”På webben finns så många möjligheter att få nyheter från så många olika sajter, att jag verkligen skulle kunna bredda mina horisonter och få insikt i vad som händer på andra ställen i världen om jag ville,” sade han. ”Men, i sanningens namn, vill jag inte.”

”Man tycker att de där internetmänniskorna skulle förstå det,” tillade Barker. ”Jag menar, det är ju därför som internet heter America Online, eller hur? Det skall ju bara handla om Amerika.”

Köpguide för begagnade soffor

Det är dyrt att välja fel soffa. Läs vår köpguide för begagnade soffor, så har du större möjlighet att göra ett bra köp. Vad säger

error: Innehållet är skyddat!