Robertsfors söker OS

Först Stockholm, sedan Göteborg. Nu undersöker en tredje svensk kommun möjligheterna att söka sommar-OS. Det är den lilla Västerbottenkommunen Robertsfors som vill arrangera OS om tolv år.

”Vi har ett brett folkligt stöd för en ansökan. Det är väl egentligen bara Bonn-Arne som uttalat sig negativt om planerna,” säger Mats Larsson, fritidssamordnare på Robertsfors kommun. ”Fast det är nog mest för att stadion i så fall skulle byggas på hans rågåker,” tillägger Mats i nästa andetag.

Alla detaljer är ännu inte klara, men Mats menar att det bara är petitesser. Man har till exempel redan ordnat inackorderingen. Det är låg-, mellan- och högstadieskolan Tundal i Robertsfors som erbjudit sina lokaler, även om man vill vänta med ett definitivt ja när det gäller 5A:s lärosal. Detta med anledning av den årliga utställningen femmorna brukar ha på hösten.

”Men kan Olympiska kommittén tänka sig att flytta OS till någon gång i oktober kan jag redan nu ge klartecken även för deras klassrum,” säger rektorn Ann-Britt Anderberg.

Skolan kommer även att ta hand om volleyboll- och handbollsturneringarna om Robertsfors får spelen. Detta är dock ett litet problem eftersom planen inte håller tillräckliga mått. Men man hoppas på dispens, något som inte varit några problem att få för kommunens stolthet, Robertsfors IBK i innebandyns division 4 i Västerbottens sydostserie.

”Om vi får spelen kan vi utlova ett annorlunda OS och en folkfest utan dess like. Alla Robertsforsbor kommer att gå man ur huse och vi har redan planerat för en stor invigningsparad som kommer gå från ICA, genom hela staden och vidare ut till invigningsceremonin ute på Bonn-Arnes gård,” avslutar Mats Larsson.

Robertsfors. Lägg namnet på minnet för det lär inte vara sista gången ni hör talas om den framåtsträvande kommunen uppe i norr.

Rollatorstölder ökar lavinartat

Rollatorstölderna i Sverige har ökat med 340 % hittills i år, det vill säga nära en fyrdubbling. Det är framför allt i storstäderna som problemen

Trump föreslår världsomfattande tidszon

Vid Förenta Nationernas sammankomst idag tillkännagav Donald Trump ett förslag om att slå samman all världens tidszoner i en världsomfattande tidszon (VTZ), som skall synkroniseras

error: Innehållet är skyddat!