Astronomer upptäcker ännu en klump i rymden

Astronomer på Europeiska Observatoriet i norra Chile har upptäckt vad som verkar vara ännu en stor klump i yttre rymden. Den nya klumpen har fått namnet ”Objekt EMTH-23758402”.

”Som i fallen med övriga klumpar vi har upptäckt, är vi inte riktigt säkra på vad det är”, säger Robert Johansson, svensk representant på observatoriet. ”Men vi vet att den är riktigt stor… och riktigt långt borta.”

Forskarna på observatoriet tror att detta kommer att utöka antalet kända objekt i universum med en faktor 1, men andra vetenskapsmän är fortfarande skeptiska. ”Det finns en hel del klumpar i världsrymden redan”, sade Anders Mollberg, professor i astrofysik vid universitetet i Laxå. ”Jag vet inte om jag kan tro på att det skulle finnas en till.”

Den kontroversielle astronomen Dr. Isak Trenfors föreslår att denna klump i själva verket kan vara en kombination av flera klumpar. ”Det finns indikationer som pekar på att denna klump egentligen består av flera, mycket mindre klumpar, så vad vi ser här är i själva verket en hoper klumpar, eller vad man brukar kalla ett klump-kluster, och inte en riktig klump.

Många svenskar var glada över nyheten att det kanske inte är en ny klump som upptäckts. ”Världen har tillräckligt många klumpar som det är”, menar elektriker Sture Grenberg. ”Se bara på Babben Larsson och Leif ’Loket’ Olsson. Klarar vi verkligen av fler?” När Sture Grenberg informerades om att denna klump befinner sig många miljoner ljusår ut i världsrymden, kommenterade han ”Jaha, då är det väl ingen fara, då”.

Uttömmande forskning på observatoriet har visat att det finns mörka klumpar, ljusa klumpar och ett fåtal mitt-emellan-klumpar och i 85 av 100 undersökta objekt var överens om att specialeffekterna i science fiction-filmer är mycket mer realistiska.

Att tänka på

Varje gång du slickar på ett frimärke får du i dig 1/10 av en kalori. Att dänga näven i väggen förbrukar 150 kalorier i timmen.

Väldigt korta böcker

Denna vecka tipsar vi om väldigt korta böcker. Faktum är att ingen av böckerna nedan tar mer än två minuter att läsa. Så om du

error: Innehållet är skyddat!