Svensk friidrott utvecklar ny strategi för bortförklaringar

Förberedelserna inför utomhussäsongen började på allvar idag då de svenska friidrottarna samlades på hemlig ort, för att gå igenom en lista över rimliga bortförklaringar.

”Varje idrottsman vet att det är oerhört viktigt att förbereda sig på alla plan”, säger Mats Hurtig, friidrottsförbundets nye mediatränare och en gång lagerkrönt bronsmedaljör i säcklöpning. ”Den idrottsman som ställer upp i en tävling utan att ha några bra ursäkter i backfickan, förtjänar att framstå som en idiot”.

”Hela truppen håller med mig, även om jag var tvungen att vidta disciplinära åtgärder mot Kajsa Bergqvist och några av löparna”, tillägger han. ”De var helt fokuserade på att vinna. Jag förklarade för dem, med hjälp av ett brev från statsministern, att det viktiga inte är att delta eller att vinna. Det viktiga är att du har en bra ursäkt när det går dåligt”.

Förberedelserna och genomgången beräknas pågå under två obarmhärtiga veckor. De gamla ursäkterna som ”jag hade ont i benet” och ”min mamma glömde packa ned tigerbalsam”, har banat väg för 2010-talets uttalanden. Som exempel har vi ”de där EPO-tabletterna var ju värdelösa” eller ”min personliga fysioterapeut har masserat fel muskelgrupper”.

Sveriges Television samarbetar genom att utbilda skickliga reportrar som är experter på att förbereda tv-publiken på motgångar. Intervjuer före tävlingarna kommer därför att innehålla frågor som ”Hur är det med din gamla skada?”, ”Oroar du dig för amerikanen du aldrig slagit?” eller ”Du har väl aldrig gjort bra ifrån dig under sådana här förhållanden?”.

Efter den oundvikliga sistaplatsen, kommer frågorna att fokusera på om man hade otur vid lottningen av bana, om mormors död påverkat uppladdningen eller hur man kunde missa målsnöret.

[social_warfare]

Hur du lyckas utan talang

Försök att se så viktig ut som möjligt. Tala med fast röst. Håll dig till allmänna ämnen. Undvik konflikter; om någon utmanar dig så ställ

Sjukvården säljs ut

Landstinget håller på och säljer ut sjukvården. Flera sjukhus är numera privatägda och verkar i vinstintresse. Dessutom är det fritt fram för vem som helst

error: Innehållet är skyddat!