Årets entreprenör: Rösterna fick mig att göra det!

Peter Jakor Flumming skulle aldrig blivit någon framgångsrik, prisvinnande entreprenör. Men så började han höra röster.

“Det var helt enkelt inte med vilje. Jag kan alltså inte rå för det”, hävdar 32-årige Peter, som på onsdagen mottog Hufvudstadens Företagarförenings eftertraktade pris som Årets entreprenör.

Dagens Dagblad träffar den unga, spirande entreprenören på Café Rawfornia i Stockholm dagen efter den förnämliga utnämningen. Och Peter Jakor Flumming är mer än villig att berätta sin historia om hur han plötsligt uppfann huvudstadens hippaste loungekoncept.

“Det är tack vare rösterna”, framhåller han.

“Det var verkligen inte min egen idé. Jag kan bara inte göra något åt vad rösterna säger till mig.”

Från dagdrivare till jetsettare

När Peter gick ut nian hade han inga planer på att fortsätta plugga. Han hade redan då ett omfattande haschmissbruk och det passade honom bra. För hans far sa alltid att han aldrig dög till något och Peter tog sin far på orden.

Men så fick Peter en haschpsykos och började höra röster.

“Det var plötsligt en röst i mitt huvud som sa: ”Gå hem till din dator, Peter. Gå till verksamt.se och registrera en enskild firma”, förklarar Peter.

“Jag försökte ignorera den först men jag var rädd för vad den kunde hitta på om jag inte gjorde som den sa.”

Under några få dygn fick röster Peter att skriva en utförlig marknadsplan, som han tog med sig till en bank som snart beviljade ett lån så att han kunde genomföra nödvändiga investeringar. Den fick honom även till att kontakta andra investerare och överallt möttes han av entusiasm och tron på företagsidéns potential.

Och innan Peter visste vad som hänt hade han skapat ett trendigt loungekoncept och bjöds in i jetsetmiljön i Stockholm, som han trivs i under de perioder när rösterna inte tvingar honom att arbeta i flera dygn för att utveckla företaget.

Låter som Göran Persson

När samtalet går in på rösterna, som varken terapi eller psykofarmaka hjälpt honom att bli av med, blir Peter lagom intresserad. Han bryr sig tydligen inte om att tänka på dem.

“De kommer i perioder. Flera gånger i veckan, faktiskt. Och alla låter som Göran Persson. De mässar sina budskap med blid och lugn röst, som jag inte kan motstå. Och varje gång jag ger efter resulterar det i att jag gör något som jag blir ännu rikare och mer framgångsrik på.”

Hoppet om att bli av med rösterna lever dock fortfarande hos Peter. Han har nyligen fått kontakt med en duktig psykiater från USA och på måndag reser han dit för att frivilligt lägga in sig under en månad. Och han tvivlar inte på vad han tänker göra om det lyckas:

“Då säljer jag alltihop och köper en kolonilott. Jag har alltid drömt om att bara få flumma runt och odla lite gräs för eget bruk.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Ny skatt på pretentiös mat

Mat som folk köper uteslutande för att skryta och skrävla, får eventuellt en ny skatt. Det föreslår regeringen och Miljöpartiet i kölvattnet av den kontroversiella

error: Innehållet är skyddat!