Politiker i likgiltighetschock

En chockvåg gick genom det politiska Sverige, när riksdagsledamoten Johannes Burkha (MP) idag erkände att han ställde sig tämligen likgiltig till en skattemässig fråga om arvslagstiftning.

Det var under en – i övrigt händelselös – andra behandling av ett lagförslag om extraordinär beskattning av icke-EU-medborgares anhörigas enskilda egendom vid dödsfall på Gotland eller Öland, som bomben briserade.

Som suppleant åt skatteordföranden Nils Helbrägd Jansson skulle den sömndruckne Burkha i talarstolen redogöra för partiets syn på lagförslaget.

“Spänn nu åt hjälmen, gott folk! Det är ju ingen av oss här inne som faktiskt fattar vad det här lagförslaget handlar om. Jag menar, det är något som ämbetsmännen kokat ihop från grunden, och som ingen känner till eller över huvud taget intresserar sig för. Jag är ärligt talat likgiltig och för min del kan jag godkänna vad ni vill. Nu går jag ut och köper mig en Kexchoklad och en sup!”

Flera politiker gav sedan uttryck för sin ilska och den politiska sekreteraren för Moderaterna, Bertil Ulfsparre, var kraftigt upprörd.

“En politiker som inte vill förhålla sig till en fråga? Det är ju för bövelen som en snickare som står med en hammare och en spik, och så smiter hammaren iväg och äter spiken. Det finns ingen poäng med det! Det är viktigt att förstå att ingen fråga är för banal för ett politiskt ingripande!”

En snabb rundringning gjord av Dagens Dagblad bland samtliga partiledare visar också att det inte finns något tecken på att likgiltigheten med småfrågor kommer att sprida sig.

Även om de tillfrågade snabbt kunde förhålla sig till helt fiktiva frågor som innefattade kokosnötter och svalor.


Översättning: CE översättningsbyrå

Politik bättre om alla bär roliga hattar

Det nervkittlande maktspelet innan valet kommer att bli betydligt mer intressant om partiledarna har hattar i sprakande färger. Det menar två tredjedelar av svenskarna enligt

error: Innehållet är skyddat!