Bönder startar aktionsgruppen ”Militanta köttätare”

Som en reaktion på den senaste tidens aktioner utförda av militanta veganer, hysterin kring galna ko-sjukan och statsministerns uttalade misstänksamhet mot fläsk- och nötprodukter håller en grupp svenska bönder i största hemlighet på att bilda gruppen ”Militanta köttätare”.

Enligt deras manifest, som Dagens Dagblad har tagit del av, är deras mål på lång sikt att få svenska folket att bara äta kött och skippa potatisen och brunsåsen. Detta ska uppnås genom sabotage, demonstrationer och en massiv PR-kampanj utformad av reklambyrån Trumquery.

Dagens Dagblads utsände har träffat mjölkbonden Knut Jensen på gården Gödselhult utanför Ljungby. Knut är talesman för ”Militanta köttätare” och vill därför vara anonym.

Till Dagens Dagblad säger Knut: ”Hysterin kring galna ko-sjukan har helt förlorat proportionerna, och påståendet att det skulle vara kadaverköttmjöl som sprider smittan är fullständigt befängd. Jag äter själv köttmjöl minst en gång i veckan, vanligtvis på fredagar, och jag har inte tagit någon skada av det. Förresten finns det överhuvudtaget inga belägg för att galna ko-sjukan överhuvudtaget existerar. Det faktum att korna blir skakiga och har svårt att stå upp beror istället sannolikt på att de helt enkelt är nervösa för att de har fått reda på att de så småningom kommer att bli slaktade. Vem som läcker den här informationen till korna har vi inte lyckats utröna än, men våra misstankar riktas sedan en tid mot en PRAO-elev här i Skåne.”

Men hur tänker då MK göra för att uppnå sitt mål? Knut påstår att gruppen har storslagna planer. Snabba räder mot bagerier och sabotage av skördetröskor ska kombineras med helsidesannonser i tidningen ”Land”. Osakliga debattartiklar i de största morgontidningarna skall göra gällande att alla grönsaker är cancerframkallande, och aktioner kommer att genomföras utanför Mäster Gröns gurkfabrik i Helsingborg, med utdelning av flygblad och t-shirts med gruppens slagord ”Ät en ko, annars…” i fyrfärgstryck. En annan metod som också diskuterats är preparering av limpor på Konsum genom att lappar med hätska meddelanden stoppas in i bröden. Alla medel är tillåtna för att få ett slut på svenskarnas grönsakskonsumtion, enligt Knut Jensen.

Själv tänker Knut, parallellt med rollen som talesman, ta tag i den viktiga lobbyingbiten och försöka påverka politikerna i riksdagen. Samtliga riksdagsledamöter kommer inom kort att få hemskickat en gullig gosekossa i flanell som råmar köttpropaganda då man klämmer den på magen eller slänger den i golvet.

Men kommer MK att lyckas med sitt uppsåt? Kommer svenskarna att överge grönsakerna till förmån för bacon och entrecote? Vi frågade Hudvig Limboman, professor i polsk efterkrigshistoria, på Uppsala Universitet. ”Hur ska jag kunna veta det?” svarade Hudvig utan att tveka.

Klart är iallafall att det nu finns en kraftfull motpol till de militanta veganerna som fått härja ostört i åratal. Om det leder till färre skakiga kor återstår att se.

Platssökande ångrar att han inte ljög

”Ja,” erkänner han, ”jag förmodar att jag skulle ha svarat ’Ja’ när kvinnan på anställningsintervjun frågade mig om jag jobbade bra ihop med andra människor”.

Hårda tag mot dopade låtskrivare

Polisens MUD-styrka (Musik utan droger) genomförde idag razzior mot ett antal musikstudios i Stockholm. Razziorna är en del i en stor satsning för att få

Elakt kreativa förbannelser

Må din diskmaskin fatta eld och brinna i evighet! Må din ko mjölka kaffesump! Må dina mjäll snöa för alltid! Må du tillbringa resten av

error: Innehållet är skyddat!