Medarbetare som inte träffats på över två år har inget att säga efter 30 sekunder

LOS ANGELES – Två kontorsmedarbetare som sitter i angränsande bås och inte setts på över två år uppdaterade varandra om vad som hänt i deras respektive liv på under en minut. Detta rapporterar kollegerna från de närliggande båsen.

”Ella och jag jobbar inte på samma avdelning, så vi träffades inte ens på några av de Zoom-möten som hölls under pandemin”, säger Gia medan hon häller upp en gratis påtår från kontorets kaffeautomat – den enda fördelen med att inte jobba hemifrån.

”Det var kul att ses igen. Jag frågade henne hur läget var och hon sa bra, jag svarade detsamma och så var det med den saken. Jag är inte intresserad av juniorfotboll så där försvinner ett stort ämne för oss att prata om. Jag vet faktiskt inte om Gia är gift eller inte så jag försöker att undvika att ställa en massa personliga frågor”.

Ella medger att de i stort sett talat klart inom loppet av några sekunder efter att de träffades igen.

”Jag hade väl aldrig trott att det skulle uppstå en så pinsam tystnad så snabbt. Som tur är hade Casey från analysavdelningen precis fått barn, så vi kunde prata om det medan jag värmde min lunch i mikron”, säger hon medan hon kämpar med att minnas hur man skickar ett dokument till avdelningens skrivare.

”Jag är riktigt orolig för att hon ska inse att jag totalt har glömt bort vad hon heter. Det har i och för sig gått två år, så egentligen tror jag inte att nån skulle ta illa upp över att jag glömt bort vad de heter. Jag kan ju alltid säga att jag fick Covid-19 och fortfarande känner mig lite seg i skallen efter det, om hon nu skulle undra”.

Lorene Bell, expert från personalavdelningen, förklarade att detta numera är mycket vanligt bland folk som nu återvänder till jobbet.

”Nu när de varit hemma och i stort sett bara umgåtts med folk som de bryr sig om, som familj och nära vänner, ser vi att förmågan att kallprata med vanligt folk i stort sett är obefintlig”, svarar Bell.

”Som tur är verkar alla fortfarande prata om Squid Game, så det har visat sig vara bra att ta till när man åker hiss tillsammans. Vi föreslår därför att man inte häver ur sig allt på en och samma gång utan sprider ut sina anekdoter sporadiskt, utifall att man hamnar i kö till toaletten eller om man råkar slå följe med en kollega på väg till parkeringen efter jobbet”.

Lyckligtvis rapporterades nyligen flera fall av Covid-19 i byggnaden, vilket bidrog till att fler fick återgå till distansarbete hemifrån innan fler obekväma samtal hann äga rum.

Företag i chock efter baktalsfall

Anställda på ett företag i Gislaved får psykologisk krishjälp efter ett chockerande fall av baktal. På torsdagsmorgonen var Beatrice Berg, personalchef på ett företag i

error: Innehållet är skyddat!