Copyright

Dagens Dagblad finns både svenskt originalmaterial, skyddat enligt lagen om upphovsrätt, samt översatt material från utländska satirsajter, humorarkiv och nyhetsgrupper.

Vilket material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt?

Allt material som är skyddat enligt lagen om upphovsrätt är tydligt märkt med upphovsman (eller kvinna). Utan tillstånd är eftertryck eller annan kopiering förbjuden av detta material.

Gäller det bara svenskt material?

Det gäller främst svenskt originalmaterial, men det kan även gälla utländskt material som är översatt och publicerat med tillstånd från ursprungsförfattaren.

Vad är inte skyddat?

Översatta texter som kommer från utländska e-postlistor och humorarkiv där ursprungsförfattaren oftast är okänd.

Får jag kopiera dessa texter?

Ja, ett par stycken går bra. Men fråga först. Som motprestation kräver vi att du länkar tillbaka till Dagens Dagblad samt anger översättarens namn.

Försöker ni hitta ursprungsförfattaren?

Vi gör alltid vårt yttersta för att hitta ursprungsförfattaren. Dock utan någon större framgång. Men inget material som är skyddat enligt lagen om upphovsrätt är medvetet publicerat utan tillstånd.

Jag känner igen en text

Om du vet vem som är ursprungförfattaren till en text får du gärna tala om det för oss. Skicka gärna med en länk eller e-postadress.

Den där texten har jag skrivit!

Om du hittar material som du själv skrivit som inte är angivet med ditt namn, eller som du av någon annan anledning vill skall plockas bort från sajten, vänligen hör av dig till redaktionen@dagensdagblad.se

En smula om Dagens Dagblad

Skratta är att öppna munnen och med rytmiska ljudstötar pressa luft genom öppningen. Få mänskliga beteenden är egendomligare. Få är så svåra. En fysiolog kallar

error: Innehållet är skyddat!