Dagens Dagblad bryter trenden och anställer igen

Den prisbelönta morgontidningen Dagens Dagblad chockade idag både IT-analytiker och journalister när de tillkännagav att de nyanställt, det med tanke på att det är första gången på länge som ett internetföretag nyanställer.

”Det är med stor glädje jag kan informera att jag utökat redaktionen med tre personer”, berättar Dagens Dagblads chefredaktör och ansvarige utgivare Otto Bösch.

”Jag är väldigt glad över att ha fått tillbaka jobbet”, kvittrade Glenn Dimlund, som varit arbetslös sedan han blev uppsagd tidigare i år och sedan bortauktionerad. ”Jag har verkligen saknat dessa människor, hela redaktionen, alla är bara så underbara”, säger hon.

Analytiker ansåg genast att Dagens Dagblads nyanställning var ett tecken på att IT-branschen vänt ett nytt blad och undrade om den stora IT-tillväxten 1998-1999 var på väg tillbaka.

”Det får mig att undra om inte den glimrande tillväxten åren 1998-1999 är på väg tillbaka”, säger analytikern Chen Ho Choy på tidningen Finanstidningen. ”Men jag måste vänta så att jag är säker på att den kommer tillbaka innan jag förutspår att den ska komma tillbaka.”

Presskontakt: redaktionen@dagensdagblad.se

error: Innehållet är skyddat!