Dagens Dagblad säger upp hälften av personalen

I ett försök att anpassa sig till det rådande ekonomiska klimatet på internet tillkännagav i dag humorsajten Dagens Dagblad att de kommer att säga upp 50 procent av personalen, eller ungefär en person, den närmaste månaden.

Enligt Dagens Dagblads chefredaktör och ansvarige utgivare Otto Bösch är uppsägningen av medarbetaren Glenn Dimlund ”nödvändig för att det ska framstå som att jag försöker anpassa vår verksamhet”. Dessutom, tillägger han, ”är detta drag speciellt smärtsamt eftersom Dimlund inte är en riktig person utan en påhittad figur som jag skapade för att redaktionen skulle verka större än vad den egentligen var”.

”Det enda jag kan säga är att tiderna verkligen är tuffa när till och med fiktiva personer måste förlora sina jobb”, deklarerade Otto.

För att underlätta uppsägningen säger Bösch att Dagens Dagblad skulle utbetala ett avgångsvederlag på sex månadslöner, om Dagens Dagblad haft några intäkter. Under tiden har Dimlund inget annat än gott att säga om Dagens Dagblad. ”Alla dessa människor, hela redaktionen, är bara så underbara”, avslutar hon.

Presskontakt: redaktionen@dagensdagblad.se

error: Innehållet är skyddat!