Strunta inte i Socialstyrelsens varningar, varnar Socialstyrelsen

Socialstyrelsen gav idag sin starkaste varning hittills, när de varnade för att alla i landet struntar i deras varningar och varnade för att detta innebär att man struntar i Socialstyrelsens varningar.

”Jag varnar er”, sade en talesman. ”Ni måste ta hänsyn till våra varningar. Vi försöker definitivt inte skapa en förmyndarstat, men hur kan vi få folk att förstå vad som är bra för dem om de inte bryr sig om våra varningar? Om man ser tillbaka på hur det har varit, ser man hur uruselt det gått. Vi satte starkt formulerade varningstexter på cigarettpaketen och nu röker 120 procent av befolkningen. Vi varnade till och med för fattigdom på ålderns höst, men inte en enda människa har skrivit på för statens nya pensionsplan.”

Statsministern talade med en faderlig röst, när han idag sade sig bli orolig för svenskarna om de inte började ta Socialstyrelsens varningar på allvar. ”Helt klart är varningarna en av de mest lyckade delarna av modern politik”, menade han. ”Socialstyrelsen kommer till exempel snart att starta en kampanj, där vi för 30 miljoner kronor kommer att varna folk för att köra onyktra, ifall de inte inser att det är farligt. Men nu får ni ursäkta mig, jag måste iväg och vaccinera mig mot vattkoppor.”

Moderate politikern Daniella Gisbert – som många tror kan bli nästa partiledare, sade: ”Vi varnade regeringen om deras varningar, men de vägrade bli varnade. En borgerlig regering skulle utfärda dubbelt så många varningar. Eller hälften så många. Hur det än är med det så menar vi allvar. Jag varnar er.”

”Jag varnade er för att detta skulle hända”, sade kristdemokraternas partiledare Charles Bonkman mycket lugnt och efterklokt.

750 elever sades upp när skolan delades

Skolledningen på det nyligen sammanslagna Östra och Västra Citadellets gymnasium utlyste att 750 elever kommer att sägas upp som ett led i skolornas besparingsprogram. Skolstyrelsens

error: Innehållet är skyddat!