Distansarbetare följer inte företagens klädpolicy

En studie som gjorts vid California State University visade att av 15 000 anställda som arbetar hemifrån var det endast tre stycken som följde företagens klädpolicy. Studien visar att problemet med att anställda inte följer klädpolicyn när de är hemma kostar företagen över 15 miljarder om året.

James Bottlefisher, ställföreträdande avdelningschef på avdelningen för strategisk bokföring på IBM, uttryckte det hela på det här viset: ”Det är illa nog när de inte har kavaj och slips på sig när de går och lägger sig på kvällarna, men det har tyvärr visat sig att personalen klär sig i fritidskläder även på arbetstid.”

Många företag har stora problem med att ta reda på vad deras anställda har på sig när de arbetar hemifrån. ”Vi misstänker att ett flertal av våra anställda som arbetar hemifrån klär sig i jeans och t-shirt. Det går till och med rykten om att vissa anställda inte har någonting alls på sig,” fortsätter Bottlefisher.

USA:s kongress har beordrat en utredning som skall fastställa om det är nödvändigt att kräva att anställda som arbetar hemifrån placerar ut webbkameror överallt i sina hem så att deras arbetsgivare kan kontrollera vad de har på sig och hur de sköter sin hygien.

Yuri Sandusky som är anställd av Oracle men arbetar hemifrån säger så här: ”De kan sätta upp kameror i hela mitt hus om de vill, men jag tvivlar starkt på att någon skulle klara av att kolla på min valkiga kropp samtidigt som jag pratar med våra kunder. Kunderna har inget emot att jag går naken så varför skulle min arbetsgivare ha det? Jag känner mig mycket kraftfullare när jag är naken.”

Av de tre deltagarna i CSU:s studie som följde sina arbetsgivares klädpolicys, visade det sig att en av dem hade dött själv nyss hemkommen från en begravning, en kvinna visade sig vara en riktig streber och i fallet med den tredje personen visade sig det hela vara ett enda stort misstag.

Chrome lämnar toalettsitsen uppfälld

Chrome, den lömska webbläsaren man kan hitta på nästan varenda dator, har nyligen blivit anklagat för att vara irriterande och rent av bedrägligt. Bortom reklamfönstren

error: Innehållet är skyddat!