Du är på väg att få sparken för att du läser detta på arbetstid

Vi har precis hört att du kommer att få sparken för att du läser det här och annat oviktigt material från internet på arbetstid. Under tiden som du surfar runt här på Dagens Dagblad sitter din chef i ett möte med personalavdelningen och facket, och beslutet att ge dig sparken fattades för några minuter sedan.

Din chef meddelade oss att det inte är första gången som du surfar runt på meningslösa webbsidor under arbetstid och att det inte endast är fråga om långa lunchraster. Tydligen har du Word eller Excel öppet i ett separat fönster medan du läser börskurser, letar begagnade bilar eller läser om de senaste spelen och klickar snabbt fram detta fönster när någon överordnad råkar passera förbi.

Enligt serverloggarna, som din chef har tittat i, har du under ett flertal dagar under den senaste månaden spenderat mer tid med att surfa på internet än att utföra det arbete du har betalt för att göra. ”Vi ger våra anställda tillgång till internet för e-post och för att kunna söka viktig, arbetsrelaterad information,” förklarade din chef. ”Visst förstod vi att vissa personer skulle använda det för privata ändamål emellanåt, men det här är ju bara för mycket.”

Din chef och personalchefen har diskuterat hur avskedandet skall gå till. Personalchefen skulle helst vilja ha ett enskilt samtal och ge dig ett generöst avgångsvederlag, men din chef har inte avskedat någon på länge och vill statuera ett exempel. ”Hälften av de här soporna jobbar inte för oss alls,” sade han, ”utan bara laddar ner filmer, chattar eller kollar börskurser. De tror inte att vi vet, men det har ju blivit så uppenbart. Problemet är att vi inte kan avskeda alla som surfar istället för att arbeta, eftersom vi inte skulle ha något företag kvar.” Han fortsatte med att beskriva hur han skulle be IT-avdelningen att byta ut kallelsen till ett kommande personalmöte mot ett meddelande där det helt enkelt stod ”Du har fått sparken” i illlrött.

Så, vi förmodar att du kommer att få sparken inom de närmaste timmarna, eller allra senast vid arbetsdagens slut. Arbetstagarkonsulten Peter Birky rekommenderar att du skriver ut några extra kopior av din meritförteckning och hoppas att du på din nästa arbetsplats också har tillgång till internet, eftersom du ju inte fått någon annan erfarenhet sedan du började här.

Rensa skrivbordet ögonaböj, din slashas.

Sjukvården säljs ut

Landstinget håller på och säljer ut sjukvården. Flera sjukhus är numera privatägda och verkar i vinstintresse. Dessutom är det fritt fram för vem som helst

Forskare fångar naturens minsta partikel

Ryggdunkarna haglade hjärtligt veckan efter upptäckten av en ny, mikroskopisk partikel. Genombrottet som åstadkoms på Linköpings universitet kom efter månader av vad den stolta forskargruppen

Hundens egna regler

Att jaga katter: När du jagar katter, se till att du aldrig – riktigt – fångar dem. Det förstör allt det roliga. Besökare: Fastställ snabbt

error: Innehållet är skyddat!