Musikfestival för kompmusiker

Efter att orkestern tagits bort i samtliga tv-sända melodifestivaler har orkesterledaren, musikern och låtgissaren Kalle Moraeus bestämt sig för att göra en egen festival – kompmusikfestivalen.

Det är en tävling helt utan leadsångare och melodier. Moraeus själv säger till Dagens Dagblad: ”Jag vill skapa en egen tävling för oss kompmusiker. Vi märks aldrig annars så nu är det vår tur att stå längst fram i rampljuset. Droppen var när även SVT bestämde sig för att köra playback! Vi vill också vara med i tv! Alla kan ju inte vara med i en massa lekprogram.”

För att göra tävlingen lite mer analyserande och musikervänlig kommer varje instrument i varje låt att spelas individuellt. Först kommer trummisen in och kör igen om låten. Sen kommer basisten och sen gitarristen och så vidare. En annan ändring i regelboken är att varje låt måste vara minst åtta minuter lång. Detta inbjuder förstås till långa utdragna improvisationer ”om feeling uppstår”.

Röstningen kommer att bli ganska unikt. Varje jury kommer att faxa in en ton i taget ur en låt till studion. Efter varje infaxad ton ska en av programledarna gissa vilken låt som tonen kommer från och därmed vilken låt som fått den aktuella poängen. Vid felgissning går turen över till den andra programledaren. Den som först gissar rätt låt får en kokbok av Robert Wells.

Det var från början tänkt att Kalle Moraeus mamma skulle vara en av programledarna. Men hon har efter många års tittande på ”Så ska det låta” blivit tvungen att tacka nej.

Mobiltelefoner orsakar galna kosjukan?

I ytterligare en larmrapport, om risker med användning av mobiltelefoner, hävdar en grupp vetenskapsmän att de hittat en källa till den svårförklarliga åkomman – benämnd

Vissitus – en ny folksjukdom!

En undersökning visar att allt fler drabbas av vissitus. Den drabbade ser då en massa prickar i olika färger ”framför” det vanliga synfältet. Prickarna finns

error: Innehållet är skyddat!