Intel har mindre processorer, AMD kortare anställda

Som svar på Intels tillkännagivande att man kommer att producera transistorer som endast är tre atomer tjocka, har konkurrenten AMD, Advanced Micro Devices, idag meddelat att de flesta av deras anställda inte är längre än 35 cm.

AMD vägrade dock att släppa in reportrar för att verifiera uttalandet. ”Vi skulle gärna släppa in er”, sade talesmannen Chettur Chattarak i en telefonintervju, ”men vi når inte upp till dörrhandtagen.”

AMD:s försäkran kom dagen efter att Intel sagt att man snart kommer att kunna packa 400 miljoner transistorer i en processor med en klockfrekvens på 10 GHz. AMD har inte gjort något sådant uttalande, men insisterar på att storleken hos de anställda är direkt relaterat till storleken på transistorerna.

”Det är bara vanligt sunt förnuft att små anställda kommer att ge mindre transistorer så småningom”, sade Chettur Chattarak och menade att mindre anställda är mer benägna att ”tänka smått”. Samtidigt har AMD:s högste chef, Colla MacOboy, arbetat med en minimeringskonsult och kan, enligt Chattarak, numera bara ses genom ett elektronmikroskop.

På grund av affärstekniska orsaker vägrade en talesman från Intel att avslöja storleken på sina anställda, men en före detta Intel-chef, som ville vara anonym, berättar att de flesta av Intels anställda är mellan 165 och 190 cm långa.

error: Innehållet är skyddat!