Kärnkraftsdrömmar går upp i rök

Drömmen om att skapa oändligt med billig energi endast med hjälp av aceton och ljudvågor är total nonsens har experter varsamt konstaterat.

Tidigare i år påstod ryska och amerikanska forskare att man med hjälp av ljudvågor skulle kunna värma upp aceton. De bubblor som skulle växa fram ur acetonet och sedan explodera skulle vara flera miljoner grader varmt och orsaka kärnreaktioner som skulle ge oändligt med energi.

Tyvärr är hela idén rena smörjan säger två forskare från universitetet i Illinois. Temperaturen når bara upp i 15 000-20 000 grader Celsius, vilket är i sig är väldigt varmt, men några miljoner grader för lite för att en kärnkraftsreaktion skall kunna träda i kraft.

Proceduren, som kallas för sömnagångism, och inte har något att göra med sömngångare, är en rätt häftig grej dock, bara helt meningslös.

Den chockerande upptäckten kommer bara några år efter att några andra psykiskt sjuka forskare påstod sig kunna skapa kärnkraftsfissioner i vatten. Sen finns så klart de klassiska påståendena att hårsprej kan försörja en mindre stad med energi, att kväve kan lösa svälten i den tredje världen och att allt vi behövde var kärlek.

Men, ändå, det är trevligt att ha drömmar.

Svenska språkets nya ordlista

Alfalfa: Första bokstaven i grekiska alfabetet efter för många groggar. Andas: Död and. Ankel: Ett mycket dåligt alternativ till kärnkraft. Apport: Luckan som chimpanserna släpps

Produkttest: Luftfräschare

Marknaden för luftfräschare har undergått något av en revolution de sista åren. En förvirrande uppsjö av produkter har inneslutit allmänheten i ett moln av exotiska

Hur du förebygger och botar utbrändhet

Sluta förneka Lyssna till din kropps visdom. Börja att öppenhjärtligt erkänna stressen och jäktet som har gjort sig gällande både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. Arbetsgivarnas

error: Innehållet är skyddat!