Emma Anderssons nära döden-upplevelse

Emma hann inte väja. Bilen flög upp i luften och höll på att hamna i diket. Hon hade krockat med ett okänt föremål.

Olyckan inträffade i förra veckan. Emma var på väg hem till sina föräldrar i Ängelholm efter ett intervjujobb i Helsingborg. I en korsning var hon tvungen att svänga undan för en bil som stod intill vägrenen. Då fick hon syn på föremålet.

– Först trodde jag att det var en liten älg, sen såg jag att det var något fyrkantigt så jag trodde att det var en pappkartong, eller något.

Det hela gick mycket snabbt men hon han i alla fall tänka att det var allför farligt att tvärnita på den hala vägen. Hon valde att köra över det okända föremålet istället. Men det skulle hon inte gjort. Det smällde till och bilen hoppade upp i luften.

– Det smällde till något hemskt och bilen hoppade upp i luften. När jag stannade fick jag se att bilen läckte. Där gick kylaren tänkte jag. Och kvällens gage.

En annan trafikant hade stannat sin bil ett par minuter innan olyckan för att flytta ner föremålet i diket. Men han var inte snabb nog. Tillsammans undersökte de det underliga, stenhårda föremålet.

– Det var han som såg att det var en sån där köttstock som finns på kebabställen. Det var djupfryst och inlindad i lite plastfolie.

När Emma undersökte sin bil lite närmare såg hon att det även läckte olja. Det var omöjligt att köra därifrån.

Polisen hade lite svårt att tro på mig

– Jag ringde till polisen men de hade lite svårt att tro på min olycka. Det är ju inte varje dag någon ringer och förklarar att de just har kört över en kebab. Senare visade det sig att ett kebabställe i Perstorp inte fått sin leverans av kebab under dagen.

Krocken blev Emmas dyraste kebab. 35 000 kr skulle reparationerna av bilen kosta. Försäkringsbolaget valde skroten istället. Men Emma kommer inte att sluta äta kebab för det, säger hon.

Hur du lyckas utan talang

Försök att se så viktig ut som möjligt. Tala med fast röst. Håll dig till allmänna ämnen. Undvik konflikter; om någon utmanar dig så ställ

En bantares dagbok

Vi lät en medarbetare testa vanlig bantning. Hon visste inte vad hon hade framför sig. Hon kommer aldrig mer att göra om det. Det här

Vett & etikett vid olyckor

Oavsett hur obetydlig olyckan var, klaga på smärtor i nacken/ryggen. Skyll alla gamla bucklor och repor på bilen på olyckan du just var inblandad i.

error: Innehållet är skyddat!