Tidigare hemlösa, nu ”mobila entreprenörer”

Enligt ett nytt förslag från Kommunikationsdepartementet, kommer alla Sveriges hemlösa att omkategoriseras till ”mobila entreprenörer” som väljer att inte ha en fast hemadress, eftersom dagens teknik tillåter dem att bo och arbeta nästan var som helst.

”Eftersom utvecklingen av handdatorer, laptop-PC och möjligheten till mobil internetanslutning numera innebär att vem som helst kan arbeta, handla och surfa på internet från valfri plats, känns det inte riktigt rätt att sätta en urmodig stämpel som ”hemlös” på en hel grupp människor, när de i själva verket kanske bara drar nytta av den nya teknologiska friheten,” sade Sveriges kommunikationsminister.

Intresseorganisationer, såsom ”Mobila entreprenörers förening” (före detta Hemlösas förening) anklagade förslaget för att minska anslagen till natthärbärgen och soppkök, och påpekade dessutom att dessa mobila entreprenörer är arbetslösa och inte äger vare sig en PC eller handdator. Och de har definitivt ingen internetanslutning. Kommunikationsministern sade att han gärna skulle se över individuella klagomål, om de bara e-postades till hans kontor.

error: Innehållet är skyddat!