En tredjedel av alla anställda i Sverige tänker säga upp sig

En undersökning har visat att var tredje kypare, brevbärare, bartender, gatusopare, administratör, journalist, kassörska, receptionist, butiksbiträde, fabriksarbetare, telefonförsäljare, städare, banktjänsteman och kontorsarbetare tänker säga upp sig i år.

Det häpnadsväckande beskedet kom bara en vecka efter att en annan undersökning slagit fast att en tredjedel av alla lärare i Sverige planerar att lämna sitt arbete inom fem år.

Dessutom offentliggör den skakande nya statistiken att var tredje inom i stort sett alla yrkesgrupper med en lön under 30 000 kronor i månaden tänker sluta inom snar framtid. Undantagna yrkeskategorier är skådespelare och musiker, som är lata dagdrivare och inte räknas.

Undersökningen som genomförts av Kommissionen för fastställande av bittra sanningar (KAFS) besvarades av omkring 110 000 personer. Bland dessa sade 36 852 att de tänkte sluta under de kommande tolv månaderna.

Flera orsaker till uppsägningarna uppgavs. 42 % påstod att de skulle ut och resa, medan otroliga 18 % sade att de planerade skriva en bok och 12 % framhöll att deras arbete redan från början var tänkt som en tillfällig sysselsättning.

Mer än två tredjedelar av dem som svarade betonade också att de hade skräplöner, hatade sin chef, att offentligheten var hemsk och att de hatade sig själva för att inte ha slutat tidigare.

Trots de skräckinjagande rubrikerna förklarade emellertid en talesman för KAFS att detta inte var något att oroa sig över: ”Självklart hatar folk sina jobb. Vad förväntar ni er? Det finns så få roliga jobb och resten av arbetarna får klara sig med att lägga sina låga löner på kilovis med kaffe för att överhuvudtaget orka ta sig igenom lidandet.”

Med tanke på tidigare undersökningar beräknade han att 50 till 100 av de 36 852 som påstod att de tänkte lämna jobbet faktiskt skulle göra det. ”Och naturligtvis ändå bara få ett nytt jobb som de kommer att lära sig hata efter ett par månader”, tillade han kvittrande.

Gift trebarnsfar lagar mat till familjen

Tro vinner över förmåga när en man från Uppsala lagade mat till sin familj på lördagen. I sitt rökskadade radhus återberättar Wilhelm Crusenstolpe detaljerna om

Hon gör det för pengarna

Freya Stenbeck tillbringar sina kvällar talandes i telefon. Oftast med män, men ibland även med kvinnor. Och hon gör det för att dryga ut studielånet.

error: Innehållet är skyddat!