Familjepizza i Linköping blir äldsta pizzan i världen

En Capricciosa som ligger i en glasdisk på en cafeteria på Trädgårdstorget i Falsterbo har satt ett nytt officiellt åldersrekord för pizzor.

Pizzan, som bara saknar en enda bit, tros ha legat i glasdisken i 850 dagar, eller nästan två och ett halvt år.

Den bakades 2017 av en pizzabagare på Marios Café, en cafeteria som är populär bland turister och människor som gått vilse. Ryktet säger att pizzabagaren sedan dess blivit av med sitt uppehållstillstånd och utvisats ur landet och därmed förmodligen är omedveten om sin pizzas numera legendariska status.

En portionsbit, eller så kallad slice, såldes redan första dagen den blev klar, men den är annars helt intakt och har behållit sina klara originalfärger tack vare sitt skyddande lager av fett och dess fullständiga avsaknad av några som helst biologiskt nedbrytbara ingredienser.

Det gamla rekordet innehades av en normalstor Hawaii med extra ananas, som fanns på ett kebabhak i Amsterdam i strax över 700 dagar innan den sista biten blev såld.

Friår blir friliv

Tusentals svenskar har utnyttjat möjligheten till friår och tagit ledigt från sitt arbete samtidigt som en arbetslös fått möjligheten att komma in på arbetsmarknaden. Efter

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

error: Innehållet är skyddat!