Riksdagen godkänner lag som förbjuder medborgarna att inte tycka om vitkål

Från och med månadsskiftet kommer alla svenska medborgare som inte tycker om vitkål att riskera fängelsestraff med tvångsmatning varje timme av den hälsosamma grönsaken tills de ändrar sig.

Riksdagen hoppas att lagen skall leda till att medellivslängden höjs till 130 år och att medborgarna bara behöver pension under de sista sex månaderna av sitt liv.

”Vi följer de bästa medicinska riktlinjerna”, sade vår allvetande statsminister, ”och det ligger i medborgarnas intresse att göra som vi säger till dem. För många människor äter för lite vitkål och en studie som pågått i fem år visar att det är på grund av att de inte gillar det. Det måste bli ändring på det, så jag kommer att utse en vitkålsminister för att säkerställa att så sker.”

Nya medel kommer att tilldelas matpolisen för att kontrollera alla måltider mellan klockan 12 och 18 och medborgare som ertappas med att inte äta vitkål kommer att tvingas förklara sig. Alla som erkänner att de inte gillar det kommer att åtalas. Giltiga ursäkter kommer att omfatta läkarintyg om allergi mot kål samt bevis om att man inte hade tillräckligt med socialhjälp kvar efter att ha spelat på hästarna för att kunna ha råd med de höga kålpriserna på ICA, men ett edsvuret vittnesmål som intygar att den misstänkte älskar vitkål kommer ändå att krävas för att undvika bestraffning.

Alla ledande mataffärer skall utse speciella väktare som kommer att få till uppgift att se till att allas inköpslistor innehåller vitkål och att samtliga kunder verkligen går till grönsaksdisken och köper det. Kunderna kommer att tillåtas låta bli att köpa vitkål om de avser att inhandla den i en annan affär. ”Vi kommer naturligtvis att uppehålla valfriheten”, sade en talesman.

Vitkålsälskaren Viola Hammarberg står bakom riksdagsbeslutet. ”Jag anser att vikål är fullständigt ätbart”, berättar hon över en Big Mac. ”Därmed är inte allt primärt, men det säger sig självt.”

Önne Hedström avstod från att kommentera. ”Kära nå’n. kära nå’n!” sade han. ”Jag blir försenad.” Han kastade sedan en hastig blick på sitt eleganta fickur och skyndade iväg.

Robertsfors söker OS

Först Stockholm, sedan Göteborg. Nu undersöker en tredje svensk kommun möjligheterna att söka sommar-OS. Det är den lilla Västerbottenkommunen Robertsfors som vill arrangera OS om

Fabriksbeställningar rasar

Handelsdepartementet presenterade igår siffror som visar att svenska fabriksbeställningar rasat med hela 7,5 procent i förra månaden, vilket fick många att undra om fabriker inte

Oklassificerade lagar

Om du väntar så försvinner det. Hellrungs lag …efter att det har gjort maximal skada. Shevelsons tillägg till Hellrungs lag …och om det var illa,

Tobaksbolag stämmer livstidsrökare

Schwartz AB, som tillverkar cigarettmärkena Camel, Blend och Prince, meddelade idag att bolaget kommer att väcka åtal mot Torsten Petersson. Peterssons läkare informerade honom nyligen

error: Innehållet är skyddat!