Vaccinationspasset slösas bort på korvkioskar

I vad många kallar ”totalt slöseri” sågs 31-årige Aaron Berger använda sitt nyligen förvärvade vaccinpass för att äta på en korvkiosk i tisdags eftermiddag.

”Det är inte bra”, sa Berger mellan två bitar av en burgare som bara kan marknadsföras som ”blandad”. ”Jag har tagit restriktionerna på stort allvar. Det här är faktiskt den första restaurang jag ätit på sedan mars 2020”, fortsätter Berger, med en mycket generös definition av begreppet ”restaurang”.

”Jag kände mig i alla fall trygg eftersom ingen annan var här. Det är faktiskt ett lustigt sammanträffande – tanten i luckan sa att jag var deras första kund sedan mars 2020.”

När restaurangernas vinster fortsätter att minska lägger många ägare skulden på vaccinpassets QR-kodade axlar. Professor emeritus vid University of Toronto och den världsberömda ekonomen John Watson har en annan teori.

”Kunderna inser att maten ska smaka bra. Att vara hemma i 18 månader har verkligen lett till en viktig fråga – vilka företag är oviktiga och vilka är helt enkelt onödiga?”

Berger har lärt sig av sitt misstag: ”När jag tänker på vad som gjorde detta möjligt: den världsomspännande samordningen av vetenskapens största hjärnor”, pausar han och torkar bort lite isbergssallad från hakan.

”Alla hjältar inom sjukvården som arbetade övertid får mig att inse vad som betyder mest – att jag har skinka hemma.”

Vid pressläggningen sågs Berger ifrågasätta meningen med livet utanför en Espresso House.

Svenskarna litar på Aktuellts historier

89 procent av svenskarna tror att Aktuellts historier är äkta. Det är enligt SVT:s generaldirektör, Maria Paraból, mycket upprörande. “Det har aldrig varit vår mening

Demonstranter osäkra på eget syfte

Omkring 100 arga personer från Stockholms vänsterinriktade aktivistmiljö samlades på fredagen för demonstration på Mariatorget. Ingen av deltagarna var dock klar över exakt vad de

Familj försvunnen på Ikea

En familj på fyra personer försvann i måndags spårlöst på IKEA i Haparanda, trots varuhuskedjans pilsystem. Ikeas varuhuschef Hannu Skrufv menar att händelsen är beklaglig

error: Innehållet är skyddat!