Haleri.se – en revolution inom e-handeln i Sverige

Sveriges nyaste webbsajt, som kommer att finnas tillgänglig så fort en server trillar ur en lastbil, har som mål att revolutionera e-handeln i Sverige.

Haleri.se kommer att konkurrera med sajter som Tradera och Ebay, med kraftiga prisavdrag på ”heta” produkter. ”Alltså, idén, va, den kom vi på förra året, typ, när vi fattade att ’entreprenörer’ (gör citationstecken med fingrarna) inte hade nåt bra ställe att sälja sina grejor”, säger Lasse ”Fixarn” Persson, VD för Haleri HB. ”Våran nya sajt, va, den kommer att förbättra livet för massvis av affärsmän (inga citationstecken den här gången)”.

Sajten kommer att sälja allt ifrån designerkostymer och sportartiklar till tobak och hemelektronik till oslagbart låga priser. ”Vi kommer nästan att skänka bort de här prylarna, så billigt kommer det att bli!”, säger Persson.

”Skillnaden mellan oss å de stora auktionssidorna på nätet är att vi inte frågar efter för mycket personlig information – de sidorna är så säkra att vissa kunder inte ens orkar göra klart sina beställningar”, fortsätter han. ”Vi kommer inte ens att fråga varifrån prylarna kommer”.

Sveriges näringsminister välkomnar idén och säger i ett pressmeddelande att ”Äntligen har en grupp modiga entreprenörer tagit fasta på den svenska framåtandan och applicerat samma principer som vi i riksdagen arbetat efter i åratal…”

Haleri:s erbjudanden verkar sannerligen oslagbara; auktionssidan kommer att ha fullt av riktigt billiga produkter till försäljning, till exempel bärbara datorer utan adaptrar, dvd-filmer i parti, och navkapslar. Andra erbjudanden, bland annat ”Marlboro Lights: tre limpor för 400 spänn” och ”Playstation 2 utan garanti: 2000 kronor”, pekar på att det kan bli ett hårt slag för andra e-handlare när sajten lanseras på nätet.

Några har undrat över legitimiteten hos Haleri.se, men Lasse ”Fixarn” Persson försvarar affärsidén som ett rent positivt inslag i den fria svenska marknaden.

Akrylamid inte så farligt trots allt

En ny undersökning från en grupp svenska forskare motsäger de tidigare undersökningar som i maj förra året fick livsmedelsverket att gå ut med en varning

Otäcka ord

Alla ord i listan nedan bör undvikas. Vissa mer än andra, men de är alla tillräckligt otäcka för att bannlysas ur det svenska språket. Visa

Människor hävdar att de är smartare än ris

Molekylärbiologer vid Södertörns högskola upptäckte häromdagen att en riscell innehåller fler gener än en människocell. Upptäckten har orsakat kaos i hela landet när folk försöker

error: Innehållet är skyddat!