Idrottsutövare glad för seger

Riktigt skönt att jag vann den senaste internationella tävlingen, berättar en person som utövar sport på elitnivå. En bra prestation, som jag också är nöjd med, säger tränare.

Bara ett par minuter efter att en högt profilerad idrottsbegivenhet var slut, uttalade en av vinnarna att denne var glad – ja till och med begeistrad – över sin seger.

“Det har länge varit en dröm för mig att vinna en stor tävling inom grenen jag utövar. Jag var självklar rädd för att förlora – men jag vann”, säger denna person som länge utövat en populär idrottsgren med flera sponsorer.

Förloraren i tävlingen reagerade således: “Jag ville inte förlora en tävling och hoppades att det inte skulle ske den här gången – men det gjorde det.”

Vill gärna vinna kommande tävlingar

Tränaren för den segrande idrottsutövaren uttryckte också begeistring – denna gång i nutid:

“Det är en bra prestation. Som tränare vill jag gärna att personen jag tränar ska vinna. Jag var även rädd att denne skulle förlora – men nej”, hörs det självsäkert från tränaren, som menar att segern är ett resultat av en längre tids målinriktad träning av de saker som sporten går ut på.

På frågan om framtida internationella idrottsbegivenheter är både idrottsutövare och tränaren eniga: “Vi vill även gärna vinna de kommande tävlingarna.”


Översättning: CE översättningsbyrå

Stoltenberg blir Norges flaggbärare i OS

I fredags beslutades det att Natos chef Jens Stoltenberg kommer att vara en av Norges två flaggbärare vid öppningsceremonin för vinterspelen. Den andra flaggbäraren är

error: Innehållet är skyddat!