Schweiz FN-ambassadör mobbad, vill åka hem

Efter att ha blivit tyranniserad av säkerhetsrådets översittare och blivit kallad för namn som ”Neutralitetsponken,” börjar Schweiz nu ångra att man gick med i FN och vill nu ta hem sin ambassadör.

Enligt FN-församlingens sjuksyster, Elizabeth Ordóñez, har den schweiziske ambassadören besökt hennes mottagning inte mindre än tre gånger det senaste dygnet, två gånger för magont och en gång då han fått ett blåmärke runt ögat.

”Jag tror att hans magont har att göra med att han kanske är nervös för att inte passa in, eftersom han är ny här,” säger hon. ”Men när jag frågade om blåmärket ville han inte säga vem som slagit honom, men även om inte det är min sak, så misstänker jag att Kinas ambassadör, Wang Ying-Fan har något med det att göra. Han retar alltid de nya och känsliga.”

Men den schweiziske ambassadören, Francois Nordmann, vägrade att göra någon anmälan om händelsen, och FN:s generalsekreterare António Guterres säger att Schweiz snart kommer att komma in i gänget och viftar bort händelsen med att: ”Ambassadörer är som de är. Jag är säker på att de kommer att lösa detta själva utan min inblandning.”

I ett tårfyllt brev hem ber ambassadör Nordmann att någon ska komma och hämta hem honom. ”Det är hemskt här,” skriver han. ”Jag har blivit tvingad att dela rum med Tysklands ambassadör, och det första han sa var: ’Tjena gråben, nu blir det äntligen dags att bekänna färg. Du kommer att rösta för mig som ständig medlem av säkerhetsrådet.'”

”Därefter bäddade han säck åt mig och stal hela mitt förråd av Toblerone,” tillägger Nordmann. Men den otrevligaste incidenten hände under en paus i förhandlingarna.

Nordmann stod och talade med Indiens ambassadör, Kamalesh Sharma, som han träffat under en tågresa på väg till New York. Plötsligt kommer Kinas ambassadör Wang fram till dem med ett flin på läpparna. ”Tjena Schweiz. Det börjar ju inte speciellt bra för dig, om du tänker börja umgås med en massa töntar som inte kommer att komma någonvart.”

Nordmann försökte reda upp situationen genom att nervöst förklara att Schweiz rent tekniskt inte kommer att bli medlem förrän till hösten, och inte ens då kommer Schweiz att kalla länder för vänner eller fiender, utan kommer att fortsätta att vara neutralt som det har varit sedan man undertecknade Parisfördraget 1815.

”Men jag tror inte att Wang hörde vad jag sa,” säger Nordmann, ”eftersom flera diplomater från Balkan stod och skrek: Slagsmål! Slagsmål!”

Hela situationen reddes upp då den amerikanske ambassadören, John Negroponte kom fram till dem då det var som mest spänt, och krävde att Wang skulle lämna schweizaren ifred.

Enligt Nordmann blängde Wang surt på amerikanen och kläckte ur sig en spydig kommentar om att ”någon visst har blivit lite för stor i korken för sitt handelsunderskott,” innan han moloket släntrade iväg.

När Nordmann tackade Negroponte för hjälpen fick han en lapp och en spjuveraktig blinkning från amerikanen. Schweizaren frågade Sharma vad han skulle med pappret till.

”Där står det hur han vill att du ska rösta. Han ger dem till alla,” förklarade Sharma.

Efter samtalet ska Nordmann, enligt ögonvittnen, ha fått ett knytnävsslag över det vänstra ögat av Pakistans ambassadör, detta på grund utav att Nordmann talat med en indier. Nordmann ska därefter ha bett den indiske ambassadören att slå honom över det högra ögat, då han inte vill att det ska se ut som att han favoriserar någon.

Regler för hunden

Hunden får inte vara inne i huset. Okej, hunden får vara inne i huset, men bara i vissa rum. Hunden får vara i alla rum,

Är du en nörd?

Har du någonsin använt en dator? (Är svaret nej här borde du göra ”Hemmafru-testet”) Har du någonsin programmerat? Har du någonsin programmerat längre än fyra

error: Innehållet är skyddat!