Clement Kjersgaard utsedd till årets äldsta dansk

En enig domarpanel utsåg i afton Clement Kjersgaard som årets äldsta dansk. Det kända nyhetsankaret vann det ärevördiga priset framför prominenta herrar som Mærsk Mc-Kinney Møller och Bent Fabricius-Bjerre.

Även om han på pappret endast är 36 år gammal, rådde inget tvivel hos domarna. Clement Behrend Kjersgaard skulle tilldelas det eftertraktade priset som årets äldsta dansk. Härmed är Clement Kjersgaard både den yngste som hittills emottagit priset, och den enda som vunnit första gången han nominerats.

Motiveringen till det överraskande valet av Clement Kjersgaard får vi av överdomare Katrine Holm Jørgensen:

“Först och främst är det ju ingen som är äldre än han. Dessutom har han den rätta distraherade och distingerade världsmannaattityden, kombinerat med en tillbakalutad patriarkalisk anda. Och så är vi överens om att han kommer att se bra ut i en gungstol med en söt pläd över låren medan han underfundigt puffar på sin pipa.”

Besviken Mc-Kinney Møller

Bland de övriga nominerade till titeln hittar vi så prominenta namn som Bent Fabricius-Bjerre och Mærsk Mc-Kinney Møller. Sistnämnda uttryckte efter utnämningen besvikelse över att ännu en gång blivit förbigången. Han menar att Kjersgaards födelseår, 1984, automatiskt borde diskvalificera honom från tävlingen.

Det argumentet kan årets äldsta dansk, Clement Kjersgaard mycket väl hålla med om. Dock menar han att Mc-Kinney Møller borde ta det som en man:

“Det är ju inte så roligt att han hänger med läppen som en sur liten pojke men jag fäster ingen större vikt över det”, uttalar Kjersgaard direkt efter utnämningen.


Översättning: CE översättningsbyrå

Statsledare bildar supergrupp

Ett nytt rockband har sett dagens ljus. Några av världens största ledare som Trump, Putin och Xi Jinping har musiken som gemensam grund. ”Slap dat

Dansk anställd i butik i Köpenhamn

Nu kommer det på nytt talas annat än svenska i Köpenhamns butiker. Ett av stadens varuhus har nämligen anställt en dansktalande medarbetare till arbetsgivarorganisationen Dansk

error: Innehållet är skyddat!