Hipster överväger att raka mustasch

“Jag vet inte om det är ironiskt längre eller en ironisk kommentar till ironi eller… Det gör mig bara förvirrad”, uttalar DJ och modebloggare från Stockholm.

Kollegorna fick en chock när Alexander Schalke-Fleur i går avslöjade att han eventuellt rakar av sig sin mustasch. Den 22-årige DJ:n och modebloggaren har under det senaste året burit så kallat cykelstyre, där håret växer på överläppen och ner längs mungiporna. Men nu har mustaschens mycket tvetydiga kulturella budskap gjort det nästa omöjligt för Schalke-Fleur att bära den.

“Min flickvän som nyss har varit i Brooklyn för att producera en 7″-platta sa att fler och fler i New York börjat raka av sig mustaschen. När jag nämnde det för min partner, Dania (Schalke-Fleur äger mode- och kommunikationsbloggen Front med konstnären Dania P., red.), flinade hon bara åt mig. I Berlin vet folk att det inte är ironiskt längre men de behåller den som ett statement mot ironi”, suckar den unga drivkraften.

“Därför kanske jag bara skulle ta bort den.”

Skägg är mer autentiskt

På kontorshotellet, där Schalke-Fleur har sin bas, skakar de bara på huvudet åt hans uttalande.

“Skägg är ett mer autentiskt statement än kläder och smycken. Du framträder med ett grafiskt budskap på själva kroppen”, förklarar den kreativa direktören Sofus Holm, som själv burit mörkt helskägg i tre år, och den grafiska konsulten Lena Runbåge nickar medstämmande.

“Att raka sig varje dag är lite preppy, lite CBS-aktigt”, konstaterar hon men inflikar dock att det renrakade manliga ansiktet kan vara en orättvis kommentar till just den bilden.

“Jag såg det en hel del sist jag var i Barcelona. Det ger ibland ett starkt uttryck” säger Runbåge och rättar till sitt halsband med svart plastmustasch.

Falsk mustasch och tusch

För Schalke-Fleur gör det bara saken ännu mer förvirrande, särskilt då hans arbete består av att vara helt säker på de nya modetendenserna.

“De senaste dagarna har jag surfat väldigt mycket på olika modebloggar och grafiksajter för att hitta något att förhålla mig till. Men där står folk och pekar på sina mustascher eller har T-shirts som refererar till det, och jag fattar helt enkelt inte hur mitt motstatement ska se ut”, beklagar sig en frustrerad Schalke-Fleur.

Hans nästa steg blir att köpa en falsk mustasch och en svart tuschpenna som kan fungera som accessoarer, om den unga bloggaren till slut rakar av sig cykelstyret.


Översättning: CE översättningsbyrå

Man i Örebro ger sig själv andrum

”Jag brukar inte försöka särskilt mycket, så jag trodde aldrig att jag var perfektionist”, säger David Berggren från Örebro. ”Men jag insåg att jag hade

Säkra tecken på att du är vuxen

Du lägger ut din gamla Rubiks kub på loppmarknaden, och killarna i kvarteret har ingen aning om vad det är för något. Din gamla bandyhjälte

error: Innehållet är skyddat!