Beatlesfans rasar över förändringar av omslag på album

Skivbolagschefer i USA får räkna med en proteststorm denna vecka från musikälskare världen över, som är förargade över digitala förändringar av Beatles klassiska album Abbey Road. Albumet kommer att släppas på nytt i nästa vecka med ett uppdaterat omslag.

Man har redan skapat ilska genom rykten om att bolaget digitalt skall ha tagit bort Paul McCartneys cigarett på den berömda bilden av de fyra bandmedlemmarna på ett övergångsställe utanför deras skivstudio i London.

Men detta lär inte kunna jämföras med det ursinne man kan räkna med när albumet slutligen släpps med ett omslag som visar gruppen gående över Times Square i New York.

De fyra plockades egentligen inte upp 1969 och förflyttades i tiden för att ta bilden, förklarade chefsdesignern Ted Nugget. De hade helt enkelt blivit digitalt förflyttade till den nya bakgrunden för att ge bilden en ”mer modern, amerikansk känsla”.

Trots att The Beatles var stolta över sitt brittiska arv, tror amerikanska skivbolagschefer att amerikaner skulle vara mer benägna att köpa albumet om omslaget visade miljöer som var mer relevanta för dem. ”Paul McCartney gjorde ju dessutom sin grej vid terroristattacken mot World Trade Center, och John Lennon bodde i New York i flera år. Det är ju inte helt otänkbart att det här skulle ha kunnat hända.”

För att behålla en viss äkthetskänsla har skivbolaget dessutom placerat in en Volkswagen ”Bubbla” samt en gammaldags polisbil i scenen från New York. ”Vi har även låtit musiken och texterna förbli ungefär som de var på den tiden”, förklarade en vice vd från skivbolaget.

Bolaget är trots detta överraskade över den massiva protestvåg som riktas mot dem. ”Jag förstår det inte, vi har ju hållit på med det här i många år”, sade en representant. ”Jag kan inte minnas att någon klagade när vi ändrade omslaget på Sex Pistols album till något mer relevant för hela familjen och bytte ut musiken mot Celine Dion som sjöng sånger baserade på punkbandets gamla hitlåtar.” Albumet Never Mind The Nonsense blev också, ironiskt nog, en stor försäljningsframgång i USA.

Det diskuteras dock nu om de senaste protesterna kan avsluta den amerikanska traditionen att skriva om musikhistorien. ”Detta kan vara slutet för det moderna omslaget på Nirvanas album Nevermind och en återgång till den där hemska bilden av en drunknande baby”, avslöjade en kostymnisse. ”Och vi har bara fyra personer kvar att byta ut på omslaget till Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Väldigt synd, det hade varit så rätt att sätta in David Copperfield också.”

[social_warfare]

Musikfestival för kompmusiker

Efter att orkestern tagits bort i samtliga tv-sända melodifestivaler har orkesterledaren, musikern och låtgissaren Kalle Moraeus bestämt sig för att göra en egen festival –

IT-chefer i USA tvingas extraknäcka

På grund av den senaste tidens rasande börskurser, speciellt inom IT- och tekniksektorn, har många av teknikbolagens högsta chefer i USA tvingats skaffa extraknäck. ”Det

error: Innehållet är skyddat!