Icke godkända tysta minuter kostar Sverige två miljarder om året

Enligt en ny rapport från SCB kostar icke godkända tysta minuter Sverige två miljarder om året i uteblivna intäkter. Och denna siffra fortsätter att stiga.

Bara det sista året har över nittioåtta tysta minuter hållits, för allt från skrotning av bil till diskvalificering i pajbakningstävling, och som återföljts 78 procent av minst halva befolkningen.

Rapporten avslöjar att resultatet motsvarar ett bortfall på över sex miljoner arbetstimmar och tros vara en bidragande orsak till att Sverige tappat ytterligare två placeringar i tillväxtstatistiken, från 35:e till 37:e plats.

Situationen fortsätter att bli värre i takt med att ännu fler icke godkända tysta minuter föreslås hållas i år. En psykolog förklarar det hela med att ”Det är en märklig period Sverige befinner sig i just nu. Vi har visserligen alltid hållit tysta minuter för krig och katastrofer och undantagsvis även för vissa lokala dödsfall men denna ökade takt att utåt visa vår sorg har ökat exceptionellt.”

Även amerikanarna insisterar att de två tysta minuter som hölls världen över den 11:e september skulle ökas på med en minut per år, och så skulle det fortsätta tills någon bättring stod att finna.

SCB föreslår istället att kungen i framtiden ska ges befogenhet att godkänna alla tystnader och att de som efter det fortsätter att vara tysta ska betala böter på 1 500 kr eller åläggas två månader i fängelse, beroende på vilket som passar bäst för aktieägarna.

Vett & etikett vid olyckor

Oavsett hur obetydlig olyckan var, klaga på smärtor i nacken/ryggen. Skyll alla gamla bucklor och repor på bilen på olyckan du just var inblandad i.

Så slipper du få jobbet

Vad gör du om du måste söka ett jobb som du inte vill ha? Skjuter upp det i veckor eller skickar in en ansökan och

Att tänka på när du badar

Om du lämnar badrummet medan karet fylls, öppnas proppen och du kommer att finna karet lika tomt som du lämnade det, precis när varmvattnet tar

error: Innehållet är skyddat!