Att jämföra sig med andra ganska bra sätt att mäta framgång enligt studie

Studien, som publicerades i tisdags av psykologer vid Michigans Universitet konstaterar, i motsats till de som länge ogillat metoden, att jämförelse med andra faktiskt är ett effektivt sätt att mäta framgång.

“Fast vi inte studerade hur den här metoden skulle kunna påverka psykisk hälsa och självkänsla, fann vi emellertid att personlig framgång faktiskt ofta är helt beroende av andra människors framgång, vilket förstås betyder att det är särskilt viktigt att att man vinner över andra i samma yrke” säger forskningsledare Dr. Ellen Hadley, 35, som själv konstaterat att hon är mycket mer framgångsrik än många av de äldre personerna som deltog i studien, som varken var chefer eller fick äran att citeras i artiklar.

“Jämförelse är, uppriktigt sagt, ett mycket effektivt sätt att fastställa var man befinner sig i en prestationsbaserad hierarki. Vi rekommenderar att man börjar med en lista bestående av ens tio bästa vänner och rangordnar olika aspekter av deras liv, som till exempel: jobb, familj och kärleksliv, och jämför med sina egna på en skala från ett till tio”. Hadley tillägger att rapporten fann att den som måste förlita sig på sin inre styrka för självkänsla och självförtroende antagligen är en riktig nolla.


Översättning: Frida Hills

Hipsters: ADHD är passé

Svenska hipsters är trötta på att ständigt fler får diagnosen ADHD. Därför skippar de både medicin och diagnoser till förmån för mer sällsynta sjukdomar som

Nytt magasin hyllar hemlösa

Hemlöshet är det nya laxrosa. Ett nytt magasin från personerna bakom Café säljer drömmen om det fria och trendiga livet som hemlös. Om du ännu

error: Innehållet är skyddat!