Hur du lyckas utan talang

Försök att se så viktig ut som möjligt.

Tala med fast röst. Håll dig till allmänna ämnen.

Undvik konflikter; om någon utmanar dig så ställ en irrelevant fråga till din antagonist och börja sedan att putsa dina glasögon under tiden som han försöker att svara. Saknar du glasögon så kan du nynna lite lätt samtidigt som du kollar dina naglar.

Försök att mingla med viktiga människor.

Innan du börjar prata med någon som du försöker att imponera på så bör du luska ut hur man löser de problem som han eller hon har. Förespråka sedan dina lösningar kraftigt.

Lyssna på folk som grälar. Välj sedan ut en plattityd och försvara den med näbbar och klor.

När någon underordnad frågar dig något så ger du honom en blick som har betydelsen ”har du blivit galen” och stirra på honom tills han tittar ner i golvet, ställ sedan samma fråga till honom som han ställde till dig.

Skaffa dig en storvuxen hejduk men se till att han håller sig i bakgrunden.

När du erbjuder dig att utföra något bör du verka så kunnig som möjligt.

Se till så att alla kommer till dig när de har något att klaga på – på så sätt så känns det som om det är du som bestämmer.

Ta aldrig emot tack för att du lyssnat på någon; då kommer de undermedvetet att känna sig som de är skyldiga dig något.

Var noga med att föra dig världsvant. Kalla dina kollegor för ”grabbarna på kontoret”. Se till att inte ha några samtal med någon underlydande om vardagliga ting, till exempel hur hustrun och barnen mår och liknande, då minskar klyftan mellan chefen och den underlydande.

Rör dig snabbt från plats till plats för att få det att se ut som om du är inblandad i något viktigt. Håll dörren till ditt kontor låst. Gör bara anställningsintervjuer med de som avtalat tid och använd PM för att ge folk order. Kom ihåg att du är en riktig stjärna och att du inte bryr dig om vem som får reda på det.

Berömda sista ord

Jag kommer att slå världsrekord med det här. Men det finns ju inga handtag på insidan av de här bildörrarna! Vad är den här knappen

error: Innehållet är skyddat!