Posten aviserar ytterligare förändringar

En av de stora nyheterna i Postens organisation när den nu tar klivet in i det tjugoförsta århundradet med samma hastighet som en brevbärare som blir jagad av en arg pitbullterrier är att avskaffa systemet med A- och B-post. Genom att avskaffa detta system räknar Posten med att spara flera hundra miljoner kronor i minuten.

Postens vd Lennart Grabe säger så här: ”Jag tycker att det är fullkomligt idiotiskt att folk förväntar sig att vi ska dela ut deras brev varenda dag. Har du någon aning om hur många brevlådor det finns i Sverige egentligen? Det är rena mardrömmen och det kostar oss miljarder. Jag tycker det är fullkomligt absurt att vi i informationsteknologins tidevarv ägnar åt oss sådana gammalmodigheter som att låta människor, till fots och med cykel, dela ut brev. Dessa människor vill dessutom ha lön och deras lön tas i sin tur från vår vinst.”

Grabe förklarar vidare hur det nya systemet ska fungera: ”Folk som vill skicka ett brev tar med sig det till sitt lokala postkontor eller post-i-butik. Sedan skickar de ett e-postmeddelande till mottagaren av brevet som i sin tur går till Posten och hämtar brevet. Hur enkelt som helst och fullkomligt lysande.”

Grabe avfärdar påståenden som att vissa personer saknar tillgång till e-post. ”Då får de väl ringa till mottagaren. Eller skicka ett brev. Nej, vänta lite, det funkar ju inte.”

Vidare kommer Postens alla 38 000 brevlådor att säljas som skrot och de brevbärare som blir arbetslösa till följd av omorganisationen kommer att skolas om till parkeringsvakter för att minska problemet med felparkerare i Stockholms innerstad.

Regler för att äta choklad

Om du får smält choklad på fingrarna äter du för långsamt. Chokladdoppade russin, körsbär, apelsinklyftor och jordgubbar räknas som frukt, så ät så många du

error: Innehållet är skyddat!