Sportbladet lägger ner sin idrottsrapportering

Sportbladet kommer från och med nästa nummer att upphöra med all sin sportrapportering. Sveriges största sporttidning ska nu istället inrikta sig helt på skvaller, rykten, modelljobb, parfymsläpp och dylikt som rör dagens stora sportstjärnor.

– Det här är ett beslut som växt fram med tiden. Redaktionen är enig och större delen av våra reportrar kommer kunna behålla sina jobb, bara med denna smärre förändring i deras arbetsuppgifter, säger chefredaktör Anders Gerdin.

Planerat sedan länge

Gerdin berättar vidare att det här inte på något är en ny tanke. Enda sedan sportsidorna skildes från huvudtidningen den 8 maj 2000 så har detta varit målet.

– Det var faktiskt därför Sportbladet fick sin rosa nyans. Vi tyckte att färgen skulle passa bättre med den nya och lite femininare inriktning på sporten som vi planerade att börja tillämpa, meddelar Gerdin.

Förändringen har dock gått sakta. Enligt Gerdin så var svenska folket inte redo för denna förändring redan år 2000. Istället har den gamla hederliga sportrapporteringen fortsatt medan delar av redaktionen har påbörjat ”den andra” rapporteringen. Nu i VM-tider så har skvallerrapporteringen främst kretsat kring de stora europeiska fotbollsstjärnorna.

– Det är precis sånt här som vi vill ha i fortsättningen. Svenska folket har redan börjat vänja sig så jag tror inte omställningen blir alltför stor!

Nytt namn

Med förändringen i innehållet kände ledningen för Sportbladet att det samtidigt krävdes ett nytt namn. Därför kommer det rosa bladet att från och med nästa nummer heta Sportskvallret. Detta till största delen för att spegla det nya innehållet, men man hoppas även att med namnbytet locka in fler av det kvinnliga könet till sportens värld. Frågan är bara om namnbytet räcker för att få de skvallersaliga tanterna att byta ut sin Se & Hör mot Sportskvallret. En fördel an ju vara att Sportskvallret kommer ges ut dagligen, till skillnad från Se & Hör och liknande tidningar som bara kommer ut en gång i veckan.

Journalisterna kluvna

Trots den påstådda enigheten inom redaktionen så kan vi avslöja att alla sportjournalister på Sportbladet inte alla gillar detta beslut. Två stycken har sagt upp sig med omedelbar verkan, den officiella orsaken säjs vara familjeproblem, men egentligen handlar det om missnöje mot ledningens beslut.

Enligt Simon Bank, av journalisterna på Sportbladets redaktion, som dock vill vara anonym, finns det ett utbrett missnöje med beslutet.

– Många jobbar ju här för att de älskar sport, men vi kommer fortfarande få se matcher och sånt, idrottsutövarna är ju lättaste att få till intervjuer just efter matcherna, berättar han lite uppgivet, men ändå med ett leende på läpparna.

Trots den nya policyn med att bara inrikta sig på skvallerdelen av sportvärlden så kommer faktiskt Sportskvallret att skriva lite om det vi idag kallar för sport.

– Ja! Eller, vi kommer att fortsätta rapportera från de idrotter som inte riktigt har sportstatus i dagens samhälle. Poker till exempel, det anses ju fortfarande av staten i alla fall vara ett turspel. Och sedan bandyn också såklart…

PawSense skyddar din dator från katten

Om du har problem med att katten använder din dator finns det nu äntligen en lösning: PawSense (”Håll tassarna borta”) från det amerikanska företaget BitBoost.

Stressens fördelar

Eftersom stress, spänningar och utbrändhet är så populärt bland anställda har Socialstyrelsens forskningsinstitut kommit fram till följande slutsats; vi vill vara konstant stressade! Studier av

Platssökande ångrar att han inte ljög

”Ja,” erkänner han, ”jag förmodar att jag skulle ha svarat ’Ja’ när kvinnan på anställningsintervjun frågade mig om jag jobbade bra ihop med andra människor”.

error: Innehållet är skyddat!