Rikspolisstyrelsen vill lägga ner alla fängelser

Efter succén med bekämpning av brott och förebyggande av brott meddelar nu Rikspolisstyrelsen att man vill lägga ner alla fängelser. ”Vi kommer att tjäna miljontals kronor” säger en anonym, upprymd polisman.

Det nya alternativet till fängelse, som kommer att bli ännu tuffare än idag, är ett så kallat ”Straff på plats” som går ut på att man bötfälls direkt när man gör någonting kriminellt. Exempel: 20 kronor för att kasta skräp på gatan, 50 kronor för att svära, 10 miljoner kronor för utgivare av så kallade ”fake news”-nyheter och så vidare. Det nya systemet kommer att spara tusentals timmar av onödigt polisarbete och göra hela lagsystemet överflödigt.

Hela polisstyrkan, utom de som har gått i förtidspension, kommer att leta reda på brottslingar och sedan, med hjälp av en räknemaskin som designats på KTH, räkna ut hur mycket de ska böta för sitt brott.

En bärbar dator som polisen skjuter framför sig på en liten vagn kommer att skriva ut notan och brottslingen ska kunna betala med Visa eller Mastercard. Ett bärbart kassaskåp kommer också att finnas på polisens lilla vagn där de kan förvara allt de tagit från beväpnade illegala invandrare.

Om brottet råkar vara utfört av någon som är berusad, narkotikapåverkad eller slagen medvetslös, har polisen rätt att gå igenom dennes fickor för att ta pengar till böterna.

Om brottet är för allvarligt för att man ska kunna betala kontant måste en blankett fyllas i innan brottslingen kan släppas. Polisen har blivit varnad för att inte godta signaturen ”Kalle Anka”.

Statsministern, som befinner sig utomlands, säger att det här är det bästa han hört sedan han blev statsminister. ”Jag kan inte fatta varför ingen har tänkt på det här tidigare”, avslutar han.

Robertsfors söker OS

Först Stockholm, sedan Göteborg. Nu undersöker en tredje svensk kommun möjligheterna att söka sommar-OS. Det är den lilla Västerbottenkommunen Robertsfors som vill arrangera OS om

error: Innehållet är skyddat!