FBI lanserar femdygnsprognoser

Dagens prognos: Till en början lätta, spridda kriser, uppsprickande på eftermiddagen. Under morgondagen klart till halvfarligt.

FBI säger att de nu kommer att sluta med sina sista-minuten-varningar om potentiella terrordåd och istället börja med reguljära femdygnsprognoser om terrorhot.

Enligt den amerikanske justitieministern kommer prognoserna att fungera som en stabilare och mindre skrämmande påminnelse för de amerikanska medborgarna att vara på sin vakt, samtidigt som det välkända formatet med femdygnsprognoser skall göra det lättare att planera i förväg.

”Vi som arbetar med brottsbekämpande åtgärder har även på vårt ansvar att rapportera om förestående faror, så vi kommer att fortsätta att varna allmänheten om allvarliga hot,” sade ministern. ”Men vi förstår också hur frustrerande det är att försöka organisera familjens picknick eller firmafesten, bara för att få den spolierad av panikartade larmrapporter i sista minuten om världens undergång. Så kolla med oss först, innan ni planerar något framöver.”

De flesta amerikaner välkomnar initiativet, även om vissa menar att det inte är tillräckligt med en femdygnsprognos.

”Jag förstår att terrorism kanske är lika svårt att förutspå som vädret, men jag behöver en långtidsprognos, inte för de närmaste 5 dygnen”, sade den blivande bruden Margot Aker från Keene, New Hampshire. ”Vi har redan bokat Elks Club för bröllopet den 15:e juni. Blir det en dålig dag? Skall vi ta den 22:a istället? Och skall jag vara klädd i vitt eller kevlar?”

Akrylamid inte så farligt trots allt

En ny undersökning från en grupp svenska forskare motsäger de tidigare undersökningar som i maj förra året fick livsmedelsverket att gå ut med en varning

Är du vuxen? Gör testet

After Eight (1 poäng) Bridgeblandning, mozartkulor och twistpåse går heller inte att tolka annat än som vuxengodis. Allsång på Skansen (2 poäng) Live räcker det

error: Innehållet är skyddat!