SJ konverterar tågvagnar till ishotell

Det krisdrabbade SJ har uttryckt missnöje över passagerarnas allt annat än entusiastiska inställning till företagets senaste innovationer denna vinter.

Inspirerade av de framgångsrika turistattraktionerna i Jukkasjärvi har företaget beslutat att stänga av värmen i de flesta av sina tågvagnar, för att återskapa förhållanden som påminner om de världsberömda ishotellen – helt utan extra kostnad för passagerarna.

Många av passagerarna är dock mindre glada, efter att bland annat ha upplevt frost på sätena och minusgrader som orsakat lättare köldskador på ett flertal småbarn.

”Jag är mycket förvånad över klagomålen”, sade företagets chef för dålig publicitet. ”Det finns massor av människor som betalar en smärre förmögenhet för att bo på dessa ishotell. Nu erbjuder vi våra passagerare samma förmåner till en kostnad som motsvarar en tur och retur-resa mellan Kristianstad-Karlskrona. Vad är det för fel på det?”

Avseende påståendena att förhållandena i vagnarna ”inte ens duger åt djur” menade talesmannen att ”de är inte djur. De är passagerare hos SJ.”

Infrastrukturminister Carina Gyllenhaal var dock entusiastisk: ”Det är precis den här sortens innovativa förbättringar som vi länge efterlyst. Bra gjort, SJ.”

Friår blir friliv

Tusentals svenskar har utnyttjat möjligheten till friår och tagit ledigt från sitt arbete samtidigt som en arbetslös fått möjligheten att komma in på arbetsmarknaden. Efter

Gift trebarnsfar lagar mat till familjen

Tro vinner över förmåga när en man från Uppsala lagade mat till sin familj på lördagen. I sitt rökskadade radhus återberättar Wilhelm Crusenstolpe detaljerna om

error: Innehållet är skyddat!