IBM köper Kalles Nät för 25 miljarder

IBM offentliggjorde i ett pressmeddelande igår sitt köp av Kalles Nät för 25 miljarder kronor. Affären betalades med aktier och kontanter. Kalles Nät är det ledande företaget i Blomstermåla när det gäller försäljning av fiskenät och andra fiskeredskap. Kalles Nät ägdes fram till igår helt och hållet av Kalle Schröder själv och hade förra året en omsättning på endast 1,3 miljoner kronor men gick ändå med vinst.

”Jag fick ett samtal igår där jag fick frågan om jag var villig att sälja mitt företag för 25 miljarder. Jag trodde att det var ett skämt men en kort stund senare satt jag och skrev under försäljningsavtalen”, säger Kalle.

IBM har som tradition att behålla de anställda i företag som de tar över och det verkar som om Kalle kommer att stanna kvar som ansvarig för IBM:s nya nätavdelning.

”Det här är en spännande dag för IBM. Kalles Nät är ledande när det gäller försäljning av fiskenät i kommunen”, säger IBM:s vd John Chambers. ”Det här är ytterligare ett steg i IBM:s strategi att dominera alla nätmarknader. Än en gång är vi först på marknaden. Jag tror inte ens att Oracle har tänkt på att den här marknaden finns.”

Oracle svarade genom att köpa Franks Agn och Fiskedrag för 28 miljarder. ”Det är möjligt att IBM var först ut men tack vare vårt köp av Franks Agn och Fiskedrag så har vi nu ett bredare marknadssegment än dem.”

Analytikerna på Wall Street blev väldigt konfunderade men flertalet av dem sa att inget längre förvånade dem när det gällde den här galna marknaden. Bear Stearns analytiker Ken Hibbard sa så här: ”Antingen så finns det inte fler nätverksföretag att köpa upp i databranschen eller så har de inte gjort tillräckliga efterforskningar. Oavsett vilket så tycker jag att de betalat cirka 24,9 miljarder för mycket.”

Är du vuxen? Gör testet

After Eight (1 poäng) Bridgeblandning, mozartkulor och twistpåse går heller inte att tolka annat än som vuxengodis. Allsång på Skansen (2 poäng) Live räcker det

Hur du skriver en meritförteckning

Här följer de vanligaste delarna i en meritförteckning och hemligheter för hur du hanterar dem. Dessa tips hjälper dig att krossa dina motståndare, få ett

error: Innehållet är skyddat!