Svenskens genomsnittliga arbetslunch nu uppe i 27 minuter

Statsminister Stefan Löfven sägs bokstavligen ha kokat över av upprördhet, då han förra veckan fick siffror på att en svensk arbetare förbrukar i genomsnitt 27 minuter på att äta sin lunch.

Mycket av den tiden skulle kunna användas till att förbättra landets produktivitet eller snabba på fredsprocessen på Västbanken, resonerade Löfven. Därför tog han genast kontakt med sakkunniga på Socialdepartementet och bad dem utforma en “kvick lunch-kampanj”.

Statsministerns mest anlitade departement, Näringsdepartementet, har kommit med en handledning i hur man avnjuter en smörgås på mindre än fem minuter. Handledningen tillåter utrymme på två minuter extra för rostat bröd.

Löfvens handlingskraft hyllas av de sina: “Långa luncher skadar vårt land. Svenska arbetare får anses vara bland de sämsta i världen. Jag hoppas jag kan lita på Stefan Löfven att Socialdemokraterna kommer ta gemensamma krafttag med industrins ledare och tillsammans eliminera detta missförhållande.”

Med anledning av upprörda stämmor från LO-medlemmar, har statsministerns pressekreterare svarat: “Låt dom äta tårta, så länge de gör det kvickt.”

Har du blivit teknuellt trakasserad?

I denna komplexa tekniska värld finns det många tillfällen för en icke-kompetent teknisk individ att bli målet för teknuellt trakasseri. Ibland kan det yttra sig

Hur man behandlar holländare

Försök aldrig någonsin att tala holländska, även om du har bott i Nederländerna i mer än fem år. Det kommer inte bara att ge dig

error: Innehållet är skyddat!