Svenskens genomsnittliga arbetslunch nu uppe i 27 minuter

Statsminister Stefan Löfven sägs bokstavligen ha kokat över av upprördhet, då han förra veckan fick siffror på att en svensk arbetare förbrukar i genomsnitt 27 minuter på att äta sin lunch.

Mycket av den tiden skulle kunna användas till att förbättra landets produktivitet eller snabba på fredsprocessen på Västbanken, resonerade Löfven. Därför tog han genast kontakt med sakkunniga på Socialdepartementet och bad dem utforma en ”kvick lunch-kampanj”.

Statsministerns mest anlitade departement, Näringsdepartementet, har kommit med en handledning i hur man avnjuter en smörgås på mindre än fem minuter. Handledningen tillåter utrymme på två minuter extra för rostat bröd.

Löfvens handlingskraft hyllas av de sina: ”Långa luncher skadar vårt land. Svenska arbetare får anses vara bland de sämsta i världen. Jag hoppas jag kan lita på Stefan Löfven att Socialdemokraterna kommer ta gemensamma krafttag med industrins ledare och tillsammans eliminera detta missförhållande.”

Med anledning av upprörda stämmor från LO-medlemmar, har statsministerns pressekreterare svarat: ”Låt dom äta tårta, så länge de gör det kvickt.”

Hur du skriver en meritförteckning

Här följer de vanligaste delarna i en meritförteckning och hemligheter för hur du hanterar dem. Dessa tips hjälper dig att krossa dina motståndare, få ett

Svenska språkets nya ordlista

Alfalfa: Första bokstaven i grekiska alfabetet efter för många groggar. Andas: Död and. Ankel: Ett mycket dåligt alternativ till kärnkraft. Apport: Luckan som chimpanserna släpps

Hundens egna regler

Att jaga katter: När du jagar katter, se till att du aldrig – riktigt – fångar dem. Det förstör allt det roliga. Besökare: Fastställ snabbt

error: Innehållet är skyddat!