Äldre dam tillrättavisad efter att ha slagit barn

En äldre dam från Lidingö, som varje vecka åker till Skansen för att slå barn, har dömts till böter för barnmisshandel.

Inga Nordenskjöld, som traditionsenligt åkt till Skansen varje lördag för att slå försvarslösa ungdomar, fick av en beskäftig ordningsvakt reda på att det faktiskt inte är tillåtet att slå barn. Samme ordningsvakt polisanmälde henne också senare för ”överfall”.

”Ordningsvakten gick fram till mig och frågade vad jag höll på med. Jag sa till honom: ’Jag klår upp ungar, vad ser det ut som?’,” berättar Inga för oss.

Inga har kört sträckan in till Stockholm varje lördag i fem år. Hon har till och med ett par handskar som hon använder endast vid dessa tillfällen, då det samlas många barn och ungdomar i parken för att leka och bli slagna av äldre personer. Till alldeles nyligen kunde hon spendera ända upp till två timmar med att slå barn. ”Men åldern tar ut sin rätt och nu orkar jag bara med att klå upp tre-fyra ungar innan jag blir trött,” säger hon.

”Men jag gillar det fortfarande,” säger Inga. ”Jag ser fram emot det hela veckan. Det är ett av de få glädjeämnen jag har kvar sedan min make Ingvar gick bort,” berättar Inga. ”Men nu har myndigheterna förbjudit mig att göra det. Det hela känns bara så förvirrande.”

error: Innehållet är skyddat!