Apple erkänner: iMac är ingen riktig dator

Apple har nu erkänt att deras framgångsrika iMac inte är en funktionsduglig dator. Enligt taleskvinnan Niamh Brindley så är iMac:en bara rekvisita för annonser, väldigt ironiska sit-coms, IKEA-katalogen och andra platser där en ”dator” ska synas.

Brindley klappade lite lätt på det vackra plastskalet (model Indigo) och sa: ”Lyssna. Hur tomt som helst. Inga häftiga mikroprocessorer eller moderkort som förstör estetiken.”

iMac:ens design har lett till att nästan 10 miljoner ”enheter” har sålts världen över. Låtsasdatorn är så poplär att det har skapats en ny regel i Hollywood – närhelst en dator ska synas i bild så måste det vara en iMac.

”Till och med Doonesbury har en på sitt skrivbord,” säger Brindley och skrattar. ”Och när familjen Simpson går på Internetcafé – ja, jag behöver inte ens berätta vilken sorts ’datorer’ de använder. Ja, precis som alla dessa påhittade 071-nummer som folk ringer i olika filmer så är iMac:en en helt ofarlig, påhittad dator.”

Brindley känner inget större medlidande med de som har fallit för likheterna mellan en iMac och en riktig dator. ”Visst, vid första anblicken så ser den kanske ut som en riktig dator. Men… där är ju inte ens en processor i den! Det är ju det första som talar om för folk att det inte är en riktig dator. Och har du någonsin sett en iMac igång? Klart att du inte har. Och om du tror att du har det så misstar du dig. Så ’bra’ är den här burken.”

Och Apples senaste dundersuccé, iPod? ”Helt fantastisk. Vad det är för något? Namnet säger allt tycker jag. Föreställ dig den som en liten juvelbeströdd speldosa, för det är precis vad det är. Öppna locket så får du se en liten ballerina som dansar till Svansjön.”

Robinsonkändisar talar ut hos René

Sedan alla deltagarna från det populära tv-programmet ”Robinson” har tävlat i det ännu mer populära tv-programmet ”Fångarna på fortet”, har de dykt upp en efter

Svenska språkets nya ordlista

Alfalfa: Första bokstaven i grekiska alfabetet efter för många groggar. Andas: Död and. Ankel: Ett mycket dåligt alternativ till kärnkraft. Apport: Luckan som chimpanserna släpps

En anställds olika faser

Provanställd Kommer till jobbet i tid. Går hem lite för tidigt. Tar långa luncher utanför jobbet. Större delen av livet tillbringas fortfarande utanför jobbet. Har

error: Innehållet är skyddat!