Bakom ”Korvmojen” – den nya realitysuccen

Dagens Dagblad har fått exklusiv åtkomst bakom kulisserna hos de tio personer som arbetar med att producera den nya framgångsrika dokusåpan ”Korvmojen”. Den utspelar sig på Robert Aschbergs favorithak – korvmojen på Sveavägen i Stockholm. I den ska sextiotre deltagare arbeta, bli kära och hålla sams.

Vi får först vara med om när deltagarna tas ut. Det finns från början femtusentvåhundra personer att välja mellan när de sextiotre deltagarna i ”Korvmojen” ska väljas ut. Därefter ska de utvalda gå en snabbmatlagningskurs. Men att få alla sextiotre deltagarna godkända är inte så lätt som deltagarna i ”Bakom korvmojen” trott. Vi får också följa den ständigt pågående kampen mot hälsovårdsmyndigheten. De försöker ständigt stänga korvmojen på grund av dålig hygien.

De tio deltagarna i ”Bakom korvmojen” bor och arbetar i en trailer som är uppställd bakom korvmojen. Därav namnet. Där finns all teknisk utrustning, kök, vardagsrum och sovrum. Den totala ytan är cirka 45 kvadratmeter. Deltagarna får inte lämna området under hela produktionstiden. Men de kan söka dispens för att gå på Spy Bar. Det beviljas alltid. All mat de äter kommer från korvmojen. Så de är väldigt noga med att alla i ”Korvmojen” klarar snabbmatlagningskursen.

För att förhöja underhållningsvärdet i ”Bakom korvmojen” har man handplockat en extremt darrig kameraman, en döv ljudtekniker och en castingansvarig med grava psykologiska problem. De övriga deltagarna har också lite udda egenskaper. En är vegetarian, ett par stycken har klaustrofobi och en är maskulinist. Produktionsbolaget för ”Bakom Korvmojen” räknar kallt med att par ska uppstå.

Det finns också en del ”problem” utplanterade som innebär stora utmaningar för deltagarna. Bland annat är redigeringsdatorn högst instabil och kraschar ideligen. Några kameror är bara attrapper och fungerar inte alls. Och kraven på den färdiga produktionen är väldigt höga. Man ska inte bli förvånad om en del program måste klippas om både tre och fyra gånger.

En unik egenskap är att dokusåpan sänds direkt på natten. Då får tittarna följa arbetet med att filma de sovande deltagarna i ”Korvmojen”. Det blir väldigt spännande. Ska kameraoperatören somna eller inte?

Men den obligatoriska utröstningen finns inte med. I stället ska tittarna rösta in nya deltagare varje vecka! De kan rösta på precis vem de vill. Enda kravet är att man vill ha VIP-kort på Spy Bar. Bli inte förvånad om Meral dyker upp.

Köpguide för begagnade soffor

Det är dyrt att välja fel soffa. Läs vår köpguide för begagnade soffor, så har du större möjlighet att göra ett bra köp. Vad säger

Den ultimata guiden till alla typer av grillfester

Eftersom den verkligen förenar eld, djuroffer, trädfällning, alkohol och härligt friluftsliv, förblir grillfesten hemma i kvartersträdgården den mest populära av umgängesseder. Här följer en elementär

error: Innehållet är skyddat!