Dagens Dagblad börjar ta betalt av besökarna

OBS! Genom att läsa den här texten går du med på att betala en besöksavgift till Dagens Dagblad.

Tredje kvartalet var tufft för många som har sin verksamhet på internet, det dagliga dagbladet Dagens Dagblad inte undantagen. Företagets resultat blev sämre än väntat, och gav ingen vinst. Som en direkt konsekvens av detta meddelar sajten att de från och med i dag börjar ta betalt av besökarna.

”Trenden är tydlig, det började redan förra året och har ökat sedan dess. Det har visat sig att det är många som besöker Dagens Dagblad flera gånger om dagen och läser mer än en sida åt gången. Att stanna en timme är inte ovanligt alls”, säger sajtens chefredaktör och ansvarige utgivare Charles Petterbergh i ett uttalande.

”Med så många besökare som stannar så länge blir det självklart köbildning. Alla som vill kommer inte in. Det blir fullt liksom, det förstår ju vem som helst. Så vi bestämde oss för att börja ta betalt av de som kommer in. Vi räknar med att gå med vinst redan nästa kvartal”, säger marknadsassistent Sven Koppel.

Ärlighet varar längst. Bara in med pengarna. För din egen skull.

Dagens Dagblads betalningsmodell går ut på att man betalar en krona för varje sida man läser.

”Vi har tagit fram ett månadskort för 295 kronor för dig som surfar mycket. Då får man läsa hur mycket man vill under en månad. Fast helst efter midnatt, och kanske inte fler än tio sidor per dag ändå”, säger Petterbergh.

Betalningsguide

• Räkna ut hur många sidor du läst och multiplicera det med en (1) krona. Tips: För dig som läser mycket kan det löna sig med ett månadskort för 295 kronor.

• Sätt in beloppet på bankgiro 768-0663.

• Upprepa proceduren varje månad.

• Ärlighet varar längst.

Presskontakt: redaktionen@dagensdagblad.se

error: Innehållet är skyddat!