Den ultimata guiden till alla typer av grillfester

Eftersom den verkligen förenar eld, djuroffer, trädfällning, alkohol och härligt friluftsliv, förblir grillfesten hemma i kvartersträdgården den mest populära av umgängesseder. Här följer en elementär guide över nutida grillfestsetikett.

Inbjudningar

Dessa måste överlämnas i allra sista ögonblicket, och kan innefatta vem som helst som värden träffar på puben. Det är absolut nödvändigt att värdinnan helt glömmer bort hur många människor som verkligen kommer att närvara, så att det blir helt omöjligt att beställa tillräckligt med mat för begivenheten ifråga. Det är ett faktum att de flesta värdar gillar att i sista minuten rusa till närköpsbutiken efter mera frallor, tomatsås eller smör.

Vid ankomsten

Gästerna förväntas parkera sina bilar på så sätt att de orsakar största möjliga besvär för sina värdar. Detta inbegriper parkerande gäster med ungdomar som kommer att lämna tillställningen först och sedan låsa in nycklarna i bilen, och som parkerar tvärs över grannens uppfartsväg samt över en nysådd gräsmatta eller örtträdgård.

Grannar

Grannar spelar naturligtvis en stor roll i trädgårdsgrillfester. De kan i hög grad höja stämningen genom att dra igång en gräsklippningsmaskin eller en motorsåg efter det att gästerna har samlats. De kan också ta detta tillfälle i akt att hänge sig åt solbad som underhållning för de barn under 12 år, som kanske deltar i festen.

Menyn

Gäster som planerar att ”ta med sig en tallrik”, bör alltid se till att värdinnorna dubblerar vad som redan har ställts till förfogande. En gåva på fem bönsallader och ingen kål- eller potatissallad är helt acceptabelt. Alla efterrätter som till exempel en dyr, köpt ostkaka, bör lämnas kvar längst in i kylskåpet så att värdinnan kan upptäcka den när den sista gästen har gått.

Elden

Varje grillfests centrum är naturligtvis elden; utan den, är det som att äta middag i det fria eller vara på picknick. Elden bidrar med ett element av fara och dramatik och bör tändas exakt två timmar efter det att de flesta gäster har sagt att de är hungriga. Den manlige värden utnämns för det mesta till ”eldmästare” och innan gästerna anländer, har han samlat ihop en sorglig hög sura pinnar vilka inte kommer att brinna förrän de har duschats rikligen med gräsklipparbensin. Alla barn under 10 år bör förses med en glödande pinne med vilken de pinar sällskapsdjur och mindre syskon. Kvinnor får erbjuda assistans med elden bara efter det att det har konstaterats att den från början starkt flammande brasan har reducerats till en glödande hög av tidningar, ölringar och cigarettpaket.

Avfärd

Grillfesten är officiellt slut när ölet rinner ut eller pizzan levererats och ätits upp… vad som än inträffar först.

Fem steg till en hälsosammare diet

1. Skriv upp dina tio favoriträtter. 2. Skriv upp dina fem favoritdrycker. 3. Skriv upp alla gröna grönsaker som ser ut som sjögräs, hårbollar eller

Människor hävdar att de är smartare än ris

Molekylärbiologer vid Södertörns högskola upptäckte häromdagen att en riscell innehåller fler gener än en människocell. Upptäckten har orsakat kaos i hela landet när folk försöker

error: Innehållet är skyddat!